Uncategorized

Bouw Gastenhuis Roermond voor mensen met dementie vordert

By 21 september 2022 september 23rd, 2022 No Comments

Bouw Gastenhuis Roermond voor mensen met dementie vordert

Donderdag legde wethouder Marianne Smitsmans van gemeente Roermond symbolisch de eerste steen van Gastenhuis Roermond in de wijk Oolder Veste in Herten. Hier opent in het voorjaar van 2023 ons kleinschalig thuis voor 22 mensen met dementie. Zij legde de steen samen met specialist ouderengeneeskunde Liesbeth Defesche en verpleegkundige Annemarie Cox, die dit bijzondere huis gaan leiden.

Vrijheid en eigen regie voor bewoners zullen ook in dit Gastenhuis voorop staan. Annemarie: “We willen bewoners in veilige, warme omgeving zoveel mogelijk geluksmomenten bezorgen.” Liesbeth voegt daaraan toe: “Ons motto is: thuis is waar we samen zijn”.

Wethouder Marianne Smitsmans: “Met dit Gastenhuis geven we invulling aan de veelgehoorde wens van inwoners om ook kleinschalige woonzorg voor ouderen aan te bieden in onze gemeente. Zodat inwoners in de gemeente kunnen blijven, en hun sociale netwerk in stand blijft.”

Liesbeth en Annemarie zijn oud-collega’s en afkomstig uit de reguliere verpleeghuiszorg. Het is hun droom hun eigen kleinschalig thuis voor mensen met dementie te starten. Waar ze kunnen waarmaken waar ze rotsvast in geloven: dementievriendelijke woonzorg, waar je tijd hebt voor je bewoners en met hen kunt meebewegen, in plaats van andersom. Zij gaan binnenkort een team van ca. 25 medewerkers samenstellen.

Deel dit nieuwsbericht

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze halfjaarlijkse nieuwsbrief

  Tarieven

  Wat kost wonen bij een Gastenhuis? En hoe vraag je vergoeding aan vanuit de Wet langdurige zorg?

  Lees meer

  Vacatures

  Deel jij onze visie op dementiezorg? Wij zijn doorlopend op zoek naar zorgtalent op alle niveaus.

  Bekijk onze vacatures