Wonen bij Het Gastenhuis

Het Gastenhuis gelooft dat iedereen het recht heeft op een thuis. Thuis is niet alleen een plek, thuis is wat we er met elkaar van maken. Een thuis voor mensen met dementie is niets anders. Daar zetten we ons met hart en ziel voor in vanuit verschillende locaties door heel Nederland. Kleinschalig, open en midden in de maatschappij.

Open deur en eigen regie

In onze Gastenhuis zijn de deuren altijd open, zodat u gewoon naar buiten kunt voor een bezoek, boodschap of ommetje. Bezoekers zijn van harte welkom en kunnen op elk gewenst moment komen en gaan. Door onze kleinschalige opzet kunnen wij de zorg bieden die aansluit op ieders individuele persoonlijkheden en behoeften. Zelf blijven bepalen hoe u leeft, met wie u omgaat, hoe laat u thuis komt of naar bed gaat. Dat vinden wij belangrijk. Dit alles in een vertrouwde omgeving en zo thuis als mogelijk. Het is immers úw huis.

Vraag onze brochure aan

Hechte teams

Bijzonder is dat de meeste Gastenhuizen worden geleid door een (echt)paar of  duo van bijvoorbeeld oud-collega’s met een gedegen zorgachtergrond. Onze toegewijde teams van ca. 25 medewerkers zijn de kern van onze service. We bewegen nieuwsgierig met onze bewoners mee, en willen onze bewoners echt leren kennen. We hebben eigen koks die dagelijks vers en gezond koken, en u daarbij betrekken.

Ondanks de uitdagingen in de zorgsector zijn wij gelukkig in staat om goede medewerkers aan ons te binden wat resulteert in een laag ziekteverzuim en weinig personeelsverloop.

Individuele appartementen, gemeenschappelijke gezelligheid

Elk Gastenhuis beschikt over 20 appartementen, waarvan er 2 geschikt zijn voor (echt)paren. Gastenhuizen zijn duurzaam ontworpen en tijdloos ingericht.

Uw appartement heeft een eigen badkamer, een lichteiken vloer en hoge ramen. U richt het in zoals u wilt. De appartementen op de begane grond hebben vaak een tuintje. Hoe fijn de appartementen ook zijn, de meeste bewoners zijn vooral in onze huiskamers en tuin te vinden. Gezellig met elkaar en met onze medewerkers, of met uw bezoek of onze vrijwilligers.

Onze locaties kiezen we bewust in woonwijken en stads- of dorpskernen zodat u in contact blijft met uw omgeving, en er makkelijk even op uit gaat.

Bekijk onze locaties

Bewegen en activiteiten

We bieden verschillende groeps- en individuele activiteiten aan, met oog voor ieders wensen. Elk Gastenhuis geeft hier zijn eigen invulling aan. Er zijn bewegings-, creatieve, sociale en muzikale activiteiten.

Om de sfeer te proeven kunt u onze nieuwsberichten en filmpjes bekijken, of onze Facebook-pagina. Voor meer informatie kunt u ook onze digitale brochure aanvragen of contact opnemen met onze klantadviseur Ellis via 020 226 83 11 (kantooruren) of klantadviseur@hetgastenhuis.nl (reactie binnen 2 werkdagen).

Klantadviseur

Meer weten over wonen bij ons, de zorgindicatie-aanvraag, kosten of vergoeding? Bel of mail onze klantadviseur:
020 226 83 11 (kantooruren)
klantadviseur@hetgastenhuis.nl (reactie binnen 2 werkdagen)

Wat anderen over ons zeggen

In het Gastenhuis is er goede opvang en steun, dat geeft rust. Ik heb dan ook alle vertrouwen in Klaas en Els, het zorgechtpaar. Daar heb ik al langer contact mee en ze begeleiden mij bij het proces van de overgang van huis naar het Gastenhuis.

Bewoner Gastenhuis Roden

Mensen met dementie kunnen zelf niet goed meer aangeven waar ze last van hebben. Ik ben daarom grotendeels afhankelijk van wat zorgmedewerkers en familie mij vertellen. Hoe beter die informatie, hoe beter ik mijn werk kan doen. In Het Gastenhuis kennen ze de mensen en hebben ze tijd en aandacht voor ze. Ik word er goed geïnformeerd en ze betrekken de familie op tijd bij medische beslissingen.

Vaste huisarts Gastenhuis Vleuten

Het Gastenhuis biedt een huislijke beschermde leefomgeving waar mijn moeder haar leven prettig en waardig kan voortzetten. Ze wordt omringd door professionele liefdevolle medewerkers, die een betekenisvolle relatie opbouwen met haar en ons als familie. Er zijn genoeg activiteiten en er wordt elke dag vers eten bereid. Onze complimenten voor zorgechtpaar en medewerkers van Gastenhuis Teteringen.

Familie van bewoonster Gastenhuis Teteringen

Mijn vader heeft vanaf de opening in Gastenhuis Oosterbeek gewoond. Een prachtige plek met een fantastisch team. De omgang met de bewoners is zeer respectvol en liefdevol. Er is tijd voor veel persoonlijke aandacht en aansluiting bij hun persoonlijke belevingswereld. Prachtig waren de bijzondere activiteiten waar je de bewoners echt van ziet genieten! Als kind zou je niets beters kunnen wensen voor je ouders, een mooie afsluiting van een mooi leven.

Familie van bewoner Gastenhuis Oosterbeek

Thuis schilderde ik elke dag. Hier doe ik niet anders. Ik heb zelfs m’n eigen atelier.

Bewoonster Gastenhuis Druten

We zijn heel erg tevreden met de zorgverlening en benadering van bewoners in Gastenhuis Deurne. Er is voldoende tijd en aandacht voor alle bewoners. Ze worden gestimuleerd om in beweging te komen, er wordt gezamenlijk gegeten en er worden veel activiteiten met bewoners gedaan.

Waardering op Zorgkaart Nederland over Gastenhuis Deurne

Dit kleinschalige wooninitiatief ervaar ik als zeer prettig. Het personeel is fantastisch. Ze houden mijn moeder supergoed in de gaten, voelen goed aan wat de beste manier is om met haar vorm van dementie om te gaan en zo is het dus dat ook zij zelf aangeeft dat ze het naar haar zin heeft. Ik zou het iedereen met dementie gunnen op zijn oude dag hier te mogen wonen.

Dochter van bewoonster Gastenhuis Warmond

Eigenlijk is pa gewoon verhuisd. Maar dan naar een plek die beter past bij zijn mogelijkheden. Het is fijn om te weten dat de zorg hier ongemerkt met hem mee kan groeien.

Zoon van bewoner Gastenhuis Leusden

De verzorging is hier bijna een-op-een. Maar als ze ’s ochtends komen vragen of mijn vrouw en ik hulp nodig hebben, dan zeggen we: nee hoor!

Bewoner Gastenhuis Teteringen

Het Gastenhuis Vlijmen is voor mijn vader een echt thuis geworden. De medewerkers zijn allerliefst, niets is teveel, er hangt een prettige rustige gezellige sfeer, het is er schoon en het voelt gewoon goed wanneer je binnenstapt. Er zijn een gezellige huiskamer, een fijne tuin en een mooie woonkeuken aanwezig. Er staan altijd zelf gemaakte (door de bewoners) boeketten bloemen. Wij hadden geen beter thuis voor onze vader kunnen krijgen.

Familie van bewoner Gastenhuis Vlijmen

Het gaat hier om een duurzaam woonzorgconcept op een prachtige plek met een geweldig team. De bewoners worden met respect behandeld en met alle zorg en toewijding omringd. Er is volop aandacht voor ieder als individu. Niet alleen voor de bewoners, maar ook voor de familie eromheen. Er heerst een fijne, gezellige en huiselijke sfeer en er wordt veel voor de bewoners georganiseerd. Het zorgechtpaar is betrokken en deskundig. Het voelt bijna als familie.

Familie van bewoner Gastenhuis Oosterbeek

Het is een geschenk uit de hemel. Wij vinden dat moeder nog te goed is voor het verpleeghuis en de formule van Het Gastenhuis past haar perfect. Ze kan meedoen aan groepsactiviteiten, maar zich ook terugtrekken op haar kamer. Ook het kleinschalige en persoonlijke spreekt ons aan.

Dochter van bewoonster Gastenhuis Goes

Ik ben zeer tevreden over het Gastenhuis Leusden. Er heerst een hele goede sfeer. Personeel is erg betrokken en lief voor mijn moeder. Regelmatig worden er leuke dingen georganiseerd waar de bewoners wel of niet aan kunnen meedoen. Er wordt alles aan gedaan om een huiselijke sfeer te creëren voor de bewoners. En een heel lief zorgechtpaar.

Familie van bewoonster Gastenhuis Leusden

Voordat ik hier kwam wonen, heb ik een behoorlijk nare tijd gehad in mijn vorige woning. Hier heb ik mijn eigen appartement met alle gemakken van dien, inclusief keukentje en badkamer. Het is uitstekend toeven hier. Dat kan mijn buurman Huub van 93 jaar beamen. Deze woonvorm is heel huiselijk en ik kon hier gemakkelijk wennen. Dat het kleinschalig is en op de persoon gericht, dat spreekt mij enorm aan.

Bewoner van Gastenhuis Oosterbeek

Ik ben heel erg tevreden omdat de zorg heel goed en adequaat gegeven wordt. Er is meer dan genoeg persoonlijke aandacht voor de bewoners. Contact met leidinggevenden en zorgpersoneel is goed. De lijntjes zijn kort, waardoor snel geschakeld kan worden als dat nodig is.

Waardering op Zorgkaart Nederland over Gastenhuis Etten-Leur

Ook in deze moeilijke coronatijd hebben de medewerkers van Het Gastenhuis veel aandacht voor de bewoners. Het contact is laagdrempelig en er wordt altijd gekeken naar wat mogelijk is. Het belang van de bewoners staat daarbij voorop.

Waardering op Zorgkaart Nederland over Gastenhuis Bennekom

Ik ben weleens verdwaald. Nu neem ik altijd de spotter* mee als ik ga wandelen. Binnen zitten is niks voor mij.

Bewoonster Gastenhuis Vleuten

Ik voel me hier gezien en thuis. Ik heb mijn eigen kamer en badkamer. En ik kon mijn hondje Charlie en de parkiet meenemen.

Bewoonster Gastenhuis Zwolle

Prachtige locatie. Mijn moeder is zelfs vooruitgegaan in haar mobiliteit. Hier in Het Gastenhuis Harderwijk is ze in een warm bad gekomen. Met goede verzorging en begeleiding.

Familie van bewoonster Gastenhuis Harderwijk

Het Gastenhuis is een fijne omgeving met liefdevol en goed geschoold personeel waar bewoners geactiveerd worden om mee te doen met de activiteiten zoals stoelyoga, zang en bewegen. Ze doen wat ze beloven en zijn zeer betrokken bij de bewoners en hun familie.

Familie van bewoner Gastenhuis Kerkdriel

Ik ben zeer tevreden over de persoonlijke aandacht die mijn vader in het Gastenhuis ontvangt.

Waardering op Zorgkaart Nederland over Gastenhuis Almere Duin

Het Gastenhuis Bergen op Zoom is een heerlijke plek!

Bewoonster Gastenhuis Bergen op Zoom

Ik voel me hier weer betrokken bij alles.

Bewoonster Gastenhuis Dordrecht

Als huisarts werk je voornamelijk op basis van anamnese. Mensen moeten je vertellen wat er aan de hand is. Maar mensen met dementie kunnen dat vaak niet meer. Of ze hebben zelf niet door dat er iets niet in orde is. Je moet het echt hebben van wat de zorg je vertelt, en dat is hier super. Zowel de expertise als de continuïteit. Wat dat betreft kom ik hier in een gespreid bedje.

Vaste huisarts Gastenhuis Dordrecht

Er is hele persoonlijke aandacht. Het gevoel gezien en gehoord te worden staat hoog in het vaandel. Gevoel van thuiskomen met de beste zorg.

Waardering op Zorgkaart Nederland over Gastenhuis Gorinchem

Er is veel aandacht van het personeel voor de bewoners, er worden allerlei activiteiten georganiseerd, er wordt lekker gegeten. Verder zijn de appartementen ruim en is de ligging van het Gastenhuis prachtig.

Waardering op Zorgkaart Nederland over Gastenhuis Hoevelaken

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Privacyverklaring
De gegevens die u in dit formulier aan ons verstrekt, gebruiken wij alleen om u de nieuwsbrief te sturen. Uiteraard delen we uw gegevens niet met anderen. Alleen onze webredactie en de leidinggevende van het desbetreffende Gastenhuis kunnen uw gegevens zien. Uw gegevens wissen wij automatisch na 1 jaar. U kunt zich te allen tijde met 1 klik afmelden voor deze mails.