Over Het Gastenhuis

Het Gastenhuis biedt een liefdevol thuis aan mensen met dementie en recht op 24-uurs zorg. Wij hebben twintig vestigingen in Nederland, en tientallen in ontwikkeling.

In 2020 en 2021 heeft patiëntenplatform Zorgkaart Nederland ons uitgeroepen in de top 10 van best gewaardeerde verpleeghuizen. Ook onze klant- en medewerkertevredenheid zijn zeer hoog: respectievelijk een 9,1 en 8,1 (ZorgfocuZ, 2020).

Inwonend zorgkoppel

Bijzonder is dat ieder Gastenhuis wordt geleid door een (echt)paar met een gedegen achtergrond in de zorg. Zij wonen, al dan niet met de kinderen, in de dienstwoning naast het huis. Daardoor leven we een beetje als een grote familie samen. Het zorgt voor vertrouwde gezichten, een persoonlijke sfeer en verbinding met de buurt.

Een vast team van ca. 25 medewerkers levert de dagelijkse zorg en begeleiding: van verpleegkundigen en verzorgenden tot woonzorgbegeleiders en koks die elke dag vers koken.

Ieder huis heeft twee huiskamers, waarvan een met open keuken. Rondom is een tuin met terras. Als u beneden woont, hebt u meestal een eigen tuintje. Onze locaties kiezen we bewust in levendige woonwijken en stads- of dorpskernen. Zodat je in contact blijft met je omgeving, en er makkelijk even op uit gaat voor een boodschap of ommetje.

Open deuren en eigen regie

Elk huis heeft twintig appartementen, waarvan twee voor (echt)paren. U richt uw appartement in zoals u wilt. Onze voor- en achterdeur zijn gewoon open, zodat u kunt gaan en staan waar u wilt. Ook uw bezoek kan naar believen komen en gaan.

Als partner, familie of dierbare van onze bewoner bent u uiteraard van harte welkom om mee te eten of te blijven logeren. Fijn als u dat even bij ons aankondigt, dan houden wij er rekening mee bij de boodschappen.

Ruimte voor ieders unieke persoonlijkheid

Door deze kleinschalige opzet kunnen wij de zorg bieden waarin wij geloven. Inspelend op ieders unieke persoonlijkheid en meegroeiend met uw behoefte. Wij bieden verschillende groeps- en individuele activiteiten aan, met oog voor ieders wensen. Ieder huis vult dit in op zijn eigen manier. Er zijn bewegings-, creatieve, sociale en muzikale activiteiten. Sommige huizen hebben een samenwerking met een museum, filmhuis, (sport)school of kinderopvang.

Jezelf kunnen zijn en jezelf mogen blijven. Zelf blijven bepalen hoe je leeft, met wie je omgaat, hoe laat je thuis komt of naar bed gaat. Naar buiten kunnen wanneer je wilt. Ondersteund door mensen die je kent. In een vertrouwde omgeving, zo thuis als mogelijk. Dat is het uitgangspunt in onze zorg.

Om de sfeer te proeven kunt u onze nieuwsberichten en filmpjes bekijken, of onze Facebook-pagina. Of vraag onze digitale brochure aan voor meer informatie.

Vraag brochure aan

Betaalbaar

Wonen in een Gastenhuis is betaalbaar voor mensen met een gemiddeld (pensioen)inkomen. De zorg krijgt u vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (via het persoonsgebonden budget). Hier leest u alles over de kosten en vergoeding.

Fijne teams

Ondanks de schaarste van zorgpersoneel lukt het ons gelukkig nog steeds om goede medewerkers aan ons te binden. Ons ziekteverzuim en personeelsverloop is laag. Mensen met hart voor het vak werken graag bij ons omdat zij ruimte krijgen om er samen met u en collega’s iets moois van te maken. En daarin worden gezien en gewaardeerd. Daar zijn we superblij mee, want zij maken het verschil!

Het Gastenhuis werkt volgens het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg (maar niet dogmatisch), is ISO-gecertificeerd en hanteert goede arbeidsvoorwaarden conform de cao VVT. Uiteraard werken we nauw samen met uw familie of mantelzorger(s), huisarts, specialist en therapeuten.

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief