Over Het Gastenhuis

Het Gastenhuis biedt een liefdevol thuis aan mensen met dementie en recht op 24-uurs zorg. Kleinschalig, open en midden in de maatschappij. Wij hebben 24 vestigingen in Nederland, en velen in ontwikkeling.

Ons concept is erg in trek, omdat je in een Gastenhuis, ondanks je dementie, een zo normaal mogelijk leven kunt leiden. Met de ondersteuning en zorg die u nodig hebt, en ongemerkt met u kan meegroeien. Dat dit goed werkt, blijkt uit onze zeer hoge klant- en medewerkertevredenheid: respectievelijk een 9 en 8,4 (ZorgfocuZ, 2023). In 2020 en 2021 riep ZorgkaartNederland ons uit in hun Top-10 van best gewaardeerde aanbieders van verpleeghuiszorg. Daar halen wij een 9,2 uit meer dan 300 klantwaarderingen. Kortom: een fijne omgeving om te wonen en werken!

Vaste gezichten, persoonlijke sfeer

Bijzonder is dat de meeste Gastenhuizen worden geleid door een (echt)paar of  duo van oud-collega’s met een gedegen zorgachtergrond. Een aantal van hen woont in de dienstwoning naast het huis. Daardoor wordt er een beetje als een grote familie samengeleefd. Het zorgt voor een extra persoonlijke sfeer en verbinding met de buurt. Een paar huizen worden door een solo locatiemanager geleid. Uiteraard bieden we daar dezelfde kwaliteit.

Een vast team van ca. 25 medewerkers levert de dagelijkse zorg en begeleiding: van verpleegkundigen en verzorgenden tot gastheren en -vrouwen en woonzorgmedewerkers. We hebben eigen koks die dagelijks vers en gezond koken, en bewoners daarbij betrekken.

Ieder huis heeft 2 huiskamers, waarvan 1 met open keuken. Rondom is een tuin met terras (m.u.v. een paar stedelijke locaties: die hebben alleen een ruim terras). Onze locaties kiezen we bewust in woonwijken en stads- of dorpskernen. Zodat je in contact blijft met je omgeving, en er makkelijk even op uit gaat.

Uw eigen appartement, maar wel de gezelligheid van samen leven

Elk huis heeft 20 appartementen, waarvan 2 voor (echt)paren. Uw appartement heeft een eigen badkamer, een lichteiken vloer en hoge ramen. U richt het in zoals u wilt. De appartementen op de begane grond hebben meestal een tuintje. Hoe fijn de appartementen ook zijn, de meeste bewoners zijn vooral in onze huiskamers en tuin te vinden. Gezellig met elkaar en met onze medewerkers, of met hun bezoek of onze vrijwilligers.

Open deuren en eigen regie

Onze voor- en achterdeur zijn open, zodat u gewoon naar buiten kunt voor een bezoek, boodschap of ommetje. Raakt u de weg wel eens kwijt? Dan neemt u desgewenst een gps-tracker mee, en kunnen we u ophalen. Ook uw bezoek kan naar believen komen en gaan. Het is úw huis.

Als partner, familie of dierbare van een bewoner bent u uiteraard van harte welkom om mee te eten of te blijven logeren. Fijn als u dat even aankondigt, dan houden wij er rekening mee bij de boodschappen.

Ruimte voor ieders unieke persoonlijkheid

Door deze kleinschalige opzet kunnen wij de zorg bieden waarin wij geloven. Inspelend op ieders persoonlijkheid en behoefte.

Jezelf kunnen zijn en blijven. Zelf blijven bepalen hoe je leeft, met wie je omgaat, hoe laat je thuis komt of naar bed gaat. Naar buiten kunnen wanneer je wilt. Ondersteund door mensen die je kent. In een vertrouwde omgeving, zo thuis als mogelijk. Dat is het uitgangspunt in onze zorg.

Bewegen en activiteiten

De dingen die u fijn vindt om te doen kunnen blijven doen? Daar helpen onze teams en vrijwilligers u mee. We bieden verschillende groeps- en individuele activiteiten aan, met oog voor ieders wensen. Elk huis vult dit in op zijn eigen manier. Er zijn bewegings-, creatieve, sociale en muzikale activiteiten. Sommige huizen hebben een samenwerking met een museum, filmhuis, (sport)school of kinderopvang.

Om de sfeer te proeven kunt u onze nieuwsberichten en filmpjes bekijken, of onze Facebook-pagina. Of vraag onze digitale brochure aan voor meer informatie.

Vraag brochure aan

Betaalbaar

Wonen in een Gastenhuis is betaalbaar voor mensen met een gemiddeld (pensioen)inkomen. De zorg krijgt u vergoed vanuit de Wet langdurige zorg. Hier leest u alles over de kosten en vergoeding.

Fijne teams

Ondanks de schaarste van zorgpersoneel lukt het ons gelukkig nog steeds om goede medewerkers aan ons te binden. Ons ziekteverzuim en personeelsverloop is laag. Mensen met hart voor het vak werken graag bij ons omdat zij ruimte krijgen om er samen met u en collega’s iets moois van te maken. En daarin worden gezien en gewaardeerd. Daar zijn we superblij mee, want zij maken het verschil!

Het Gastenhuis werkt volgens het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg (maar niet dogmatisch), is ISO-gecertificeerd en hanteert goede arbeidsvoorwaarden conform de cao VVT. Uiteraard werken we nauw samen met uw familie of mantelzorger(s), huisarts, specialist en therapeuten.

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Privacyverklaring
De gegevens die u in dit formulier aan ons verstrekt, gebruiken wij alleen om u de nieuwsbrief te sturen. Uiteraard delen we uw gegevens niet met anderen. Alleen onze webredactie en de leidinggevende van het desbetreffende Gastenhuis kunnen uw gegevens zien. Uw gegevens wissen wij automatisch na 1 jaar. U kunt zich te allen tijde met 1 klik afmelden voor deze mails.