Partners

Het Gastenhuis werkt samen met Amvest en NPM Capital. Amvest is eigenaar van ons vastgoed. NPM Capital is investeerder in ons zorgconcept. Hier leest u meer over deze partners.

Amvest

Hoewel de Gastenhuizen kleinschalig en lokaal ‘ingebed’ voelen, is het eigendom en beheer in handen van de solide, landelijke ontwikkelaar en belegger Amvest. Via het Amvest Living & Care Fund zet het bedrijf in op vernieuwende woonzorgconcepten voor ouderen.

Chief Investment Officer Wim Wensing: ‘Amvest wil goede, toekomstbestendige wijken realiseren waarin mensen voldoende keuze hebben. Dat gaat veel verder dan bouwen voor verschillende inkomensgroepen. Eigenlijk is een wijk pas echt compleet als je er je hele leven prettig kunt blijven wonen. Maar helaas is dat nog lang niet overal in Nederland mogelijk. Zeker als je een zware zorgvraag hebt. Sterker nog, er is een groeiend tekort aan zorgwoningen voor ouderen. Vandaar dat we in 2013 ons Living & Care Fund hebben opgericht. Hiermee proberen we nieuwe, kleinschalige woonvormen voor ouderen zoveel mogelijk van de grond te krijgen.

De visie van Het Gastenhuis voel je terug in de transparantie en compactheid van de panden. ‘We hebben de architectuur van de huizen echt samen ontwikkeld.’ Door de verdere ontwikkeling en het beheer van de panden nu aan Amvest te laten, kan Het Gastenhuis zich focussen op het leveren van goede zorg. Zo doet ieder waar hij goed in is. Wel blijft er regelmatig overleg. Het leveren van goede zorg stelt nu eenmaal eisen aan een pand. ‘Denk aan drempels, trappenhuizen, geluid, klimaatbeheersing of de fysieke kracht die nodig is om een deur te openen. Zorgvastgoed ontwikkelen is echt een eigen tak van sport.’

‘Overigens zijn we met Het Gastenhuis nooit uitontwikkeld’, benadrukt Wim. ‘In elke nieuwe vestiging proberen we verbeteringen door te voeren en nieuwe ontwikkelingen toe te passen. De klimaatbeheersing en energievoorziening draaien bijvoorbeeld op zonnepanelen en geothermische warmtepompen, gasloos dus. Ook willen we een slag maken in circulair bouwen met gerecyclede materialen.

Het Living & Care Fund heeft twee deelnemers: pensioenfonds Aegon en PFZW. ‘Het mooie van dit fonds is dat we er niet alleen het tekort aan zorgwoningen mee aanpakken. De rendementen komen ten goede aan de pensioenfondsen. Dus ook deels aan onze bewoners. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Dat vind ik een fantastisch gegeven.’

NPM Capital

NPM Capital is samen met de directie van Het Gastenhuis aandeelhouder van Het Gastenhuis. NPM Capital is een op de lange termijn gefocuste investeringsmaatschappij die samen met haar participaties bouwt aan bedrijven van de toekomst, waarbij zij zich richt op (middel)grote ondernemingen in de Benelux. De enige aandeelhouder van NPM Capital is SHV Holdings.

Chantal Stoffelsma, verantwoordelijk voor Het Gastenhuis vanuit NPM Capital: “Met Het Gastenhuis is er een prachtige kleinschalige formule neergezet voor een bijzondere doelgroep. Als NPM investeren wij graag in vernieuwende zorgconcepten waarbij de kwaliteit van zorg hoog is. Wij zien veel potentieel in de verdere uitbouw van dit concept en dragen graag ons steentje daar aan bij.”

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Privacyverklaring
De gegevens die u in dit formulier aan ons verstrekt, gebruiken wij alleen om u de nieuwsbrief te sturen. Uiteraard delen we uw gegevens niet met anderen. Alleen onze webredactie en de leidinggevende van het desbetreffende Gastenhuis kunnen uw gegevens zien. Uw gegevens wissen wij automatisch na 1 jaar. U kunt zich te allen tijde met 1 klik afmelden voor deze mails.