Aanmelden en wachtlijst

Op de pagina Wat kost wonen bij ons? leest u alles over de tarieven en vergoeding. Hier leest u hoe u zich aanmeldt of een plek krijgt op de wachtlijst van een Gastenhuis.

Hoe meld ik mij aan?

Hebt u belangstelling om bij ons te komen wonen? Dan adviseren wij u rechtstreeks contact op te nemen met het Gastenhuis van uw keuze. Dat kan ook als u nog geen Wlz-indicatie voor 24-uurszorg hebt aangevraagd. De locatiemanager helpt u dan verder.

Is er een wachtlijst? Dan kan hij of zij u daarin alvast opnemen, of u doorverwijzen. Uiteraard moet er wel sprake zijn van een diagnose dementie, die bijvoorbeeld door een geriater is vastgesteld. U kunt zich ook direct bij ons aanmelden via het aanmeldformulier. U hoeft daar slechts enkele velden in te vullen. Wij nemen dan contact met u op.

Is er een wachtlijst?

Op onze vestigingspagina ziet u welke Gastenhuizen nog appartementen beschikbaar hebben. Ook als het huis van uw keuze geen plek heeft, raden wij u aan contact op te nemen met de locatiemanager, of u daar aan te melden. Wij informeren u dan over de eventuele wachttijd, en kunnen u op de wachtlijst plaatsen. De wachttijd is in beginsel bepalend bij het vaststellen van de volgorde waarin wij bewoners plaatsen. Sommige huizen hebben een wachtlijst van vele maanden, andere hebben sneller plek.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Een Wlz-indicatie geeft u niet alleen recht op vergoeding van de zorg, maar ook op een gratis, onafhankelijke cliëntondersteuner oftewel ‘casemanager’. De cliëntondersteuner is een deskundige die u helpt de juiste zorg en ondersteuning vinden en regelen. Het zorgkantoor waar u onder valt is verantwoordelijk voor het beschikbaar stellen van de cliëntondersteuner. Hier vindt u welk zorgkantoor dit voor u is. U kunt zelf contact met het zorgkantoor opnemen om te vragen om een cliëntondersteuner.

Klantadviseur

Meer weten over wonen bij ons, de zorgindicatie-aanvraag, kosten of vergoeding? Bel of mail met Ellis, onze klantadviseur:
020 226 83 11 (kantooruren)
klantadviseur@hetgastenhuis.nl (reactie binnen 2 werkdagen)

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Privacyverklaring
De gegevens die u in dit formulier aan ons verstrekt, gebruiken wij alleen om u de nieuwsbrief te sturen. Uiteraard delen we uw gegevens niet met anderen. Alleen onze webredactie en de leidinggevende van het desbetreffende Gastenhuis kunnen uw gegevens zien. Uw gegevens wissen wij automatisch na 1 jaar. U kunt zich te allen tijde met 1 klik afmelden voor deze mails.