Alweer 2 jaar Gastenhuis in Dordrecht!

Het is een open deur, maar toch... wat gaat de tijd toch snel! Het Gastenhuis Dordrecht is alweer twee jaar open en nog elke dag genieten we hier. Onze lieve bewoners, hun familieleden en ons geweldige team: we trekken met elkaar op en maken van elke dag weer iets bijzonders.

Verwondering in het Dordrechts Museum

Onlangs werden we benaderd door het Dordrechts Museum. Het museum gaat speciale rondleidingen aanbieden voor mensen met de ziekte van Alzheimer of andere vormen van dementie. Zes van onze bewoners mochten deelnemen aan de allereerste VERWONDERING-rondleiding.

Team Gastenhuis Vlijmen wil dolgraag aan de slag

Vrijdag 30 november kwamen voor het eerst alle teamleden van het Gastenhuis Vlijmen bij elkaar voor een gezellige kennismaking. In totaal telt het 21 mensen, van verpleegkundigen tot facilitair medewerkers, van koks tot gastvrouwen. We bezochten samen de locatie en bereidden daarna een heerlijke maaltijd in kookstudio Helene van der Molen.

Bouw Gastenhuis Roden vordert snel

In Roden verloopt de bouw van het Gastenhuis voorspoedig. Mede dankzij het rustige weer zijn de muren en plafonds van de begane grond en de eerste verdieping al geplaatst. Er staat opeens een gebouw! Inmiddels staan ook onze vacatures voor verpleegkundigen niveau 4/5, verzorgenden IG 3, woon-zorgmedewerkers, koks en facilitair medewerkers uit.

1e Steen Gastenhuis Roden gelegd

Vorige week bereikte Het Gastenhuis Roden een belangrijke mijlpaal. Op woensdag 14 november legden Klaas Notenbomer en Els Luijten namelijk de eerste steen van 'hun' Gastenhuis. Dit deden zij samen met wethouder Ipema van de gemeente Noordenveld.

Zorgechtpaar Gastenhuis Goes bekend

Eind 2019 verwachten wij de oplevering van Het Gastenhuis Goes. Met veel plezier kunnen wij bekend maken dat deze vestiging gerund zal worden door Johan en Melanie Swart. Ze wonen nu nog in Kattendijke. Letterlijk een kattensprong vanaf Goes.

De oplevering van Gastenhuis Vlijmen komt in zicht

Over een goede twee maanden wordt het Gastenhuis Vlijmen al opgeleverd. En dat is duidelijk te zien! We ontvingen een aantal prachtige foto's van een trotse aannemer. Er wordt gebouwd met veel oog voor detail.

Ook een Gastenhuis voor Bennekom

,
In de loop van 2020 zal ook Bennekom een Gastenhuis rijker zijn. Ons veertiende thuis voor mensen met dementie wordt volledig nieuw gebouwd aan de Robert Kochlaan, op het terrein van de voormalige Vossenvelde Mavo. Ook het zorgechtpaar van deze vestiging is al bekend. Dit zijn Edwin en Caroline Rienstra.

Guda ontmoet Koningin Maxima

Het 20 jarig bestaan van Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern is aan Het Gastenhuis Vleuten niet zomaar voorbijgegaan. We zijn er ontzettend trots op dat we deel mochten uitmaken van de korte film over bijzondere woonvormen in onze wijk. Dankzij onze medewerking aan de film mochten we op 5 oktober aanwezig zijn bij de besloten en persoonlijke bijeenkomst met Koningin Maxima. En omdat er in de film een glansrol was weggelegd voor onze bewoonster Guda, namen we haar natuurlijk ook mee.

Alvast richting Vlijmen!

Nog een goede drie maanden en we starten met ons nieuwe avontuur in Vlijmen. We hebben er heel veel zin in, maar maken eerst nog even een tussenstap. De komende drie maanden verblijven we op vakantiepark ‘Het Dierenbos’ in Vinkel.

Warmond: kleine vertraging en voorbereidingen

Onlangs hebben wij tot onze grote spijt vernomen dat de oplevering van Het Gastenhuis Warmond wordt vertraagd. Concreet betekent dit dat wij onze eerste bewoners niet al in januari kunnen ontvangen, zoals wij tot nu toe altijd gecommuniceerd hebben, maar dat dit pas eind februari mogelijk is.

In samenspraak kiezen voor Gastenhuis Vlijmen

Wonen en leven in Het Gastenhuis Vlijmen. Hoe dat er straks uit zal zien? Op 6 september spraken we erover met zo’n vijftig belangstellenden tijdens onze eerste informatieavond. Ook deze avond hebben we weer gemerkt hoe ingrijpend het proces is waar iedereen doorheen moet. De beslissing om te verhuizen naar een plek als het Gastenhuis neem je niet zomaar.

Bouw Gastenhuis Roden gestart!

En dan is het zover: de start van de bouw van het Gastenhuis Roden! Vlak voor de bouwvak veranderde het braakliggende perceel opeens in een bouwput en kwamen de eerste contouren van het huis tevoorschijn.

Thuiskomen in Tabaksteeg

,
In december vorig jaar waren ze er al bij. Herman en zijn zoon. Ze vertelden Anko en Marjan hoe ze uitzagen naar de oplevering van het huis. Nu woont hij er dan echt. Marco Bosmans sprak hen laatst uitgebreid voor de Leusder Krant. 'Weet u dat ik nog steeds naar de sportschool ga? vertelde Herman hem met een trotse blik.

Tijdens bouw(vak) gaan voorbereidingen door

De vlot verlopende bouw van het Gastenhuis Vlijmen lag vanwege de bouwvak even stil. Maar dat gold zeker niet voor onze voorbereidende werkzaamheden! We hebben veel gesprekken met onze toekomstige teamleden gevoerd en zijn ook de eerste ontmoetingen met potentiële bewoners gestart.