Guda ontmoet Koningin Maxima

Het 20 jarig bestaan van Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern is aan Het Gastenhuis Vleuten niet zomaar voorbijgegaan. We zijn er ontzettend trots op dat we deel mochten uitmaken van de korte film over bijzondere woonvormen in onze wijk. Dankzij onze medewerking aan de film mochten we op 5 oktober aanwezig zijn bij de besloten en persoonlijke bijeenkomst met Koningin Maxima. En omdat er in de film een glansrol was weggelegd voor onze bewoonster Guda, namen we haar natuurlijk ook mee.

Alvast richting Vlijmen!

Nog een goede drie maanden en we starten met ons nieuwe avontuur in Vlijmen. We hebben er heel veel zin in, maar maken eerst nog even een tussenstap. De komende drie maanden verblijven we op vakantiepark ‘Het Dierenbos’ in Vinkel.

Warmond: kleine vertraging en voorbereidingen

Onlangs hebben wij tot onze grote spijt vernomen dat de oplevering van Het Gastenhuis Warmond wordt vertraagd. Concreet betekent dit dat wij onze eerste bewoners niet al in januari kunnen ontvangen, zoals wij tot nu toe altijd gecommuniceerd hebben, maar dat dit pas eind februari mogelijk is.

In samenspraak kiezen voor Gastenhuis Vlijmen

Wonen en leven in Het Gastenhuis Vlijmen. Hoe dat er straks uit zal zien? Op 6 september spraken we erover met zo’n vijftig belangstellenden tijdens onze eerste informatieavond. Ook deze avond hebben we weer gemerkt hoe ingrijpend het proces is waar iedereen doorheen moet. De beslissing om te verhuizen naar een plek als het Gastenhuis neem je niet zomaar.

Bouw Gastenhuis Roden gestart!

En dan is het zover: de start van de bouw van het Gastenhuis Roden! Vlak voor de bouwvak veranderde het braakliggende perceel opeens in een bouwput en kwamen de eerste contouren van het huis tevoorschijn.

Thuiskomen in Tabaksteeg

,
In december vorig jaar waren ze er al bij. Herman en zijn zoon. Ze vertelden Anko en Marjan hoe ze uitzagen naar de oplevering van het huis. Nu woont hij er dan echt. Marco Bosmans sprak hen laatst uitgebreid voor de Leusder Krant. 'Weet u dat ik nog steeds naar de sportschool ga? vertelde Herman hem met een trotse blik.

Tijdens bouw(vak) gaan voorbereidingen door

De vlot verlopende bouw van het Gastenhuis Vlijmen lag vanwege de bouwvak even stil. Maar dat gold zeker niet voor onze voorbereidende werkzaamheden! We hebben veel gesprekken met onze toekomstige teamleden gevoerd en zijn ook de eerste ontmoetingen met potentiële bewoners gestart.

Het Gastenhuis Leusden officieel geopend

,
Afgelopen zaterdag was het zover. De officiële opening van Het Gastenhuis Leusden. Terwijl een zacht briesje de gordijnen in beweging zette, richtte wethouder van Beurden zich tot alle aanwezigen. Hij sprak onder andere over de ervaringen met zijn eigen opa en de cultuurverandering die hij de laatste jaren in de zorg ziet.

Boontjes doppen in Het Gastenhuis

,
Voor de rubriek De Gouden Pollepel bezoekt en beoordeelt het AD Utrechts Nieuwsblad wekelijks een restaurant in de regio. In het kader van de zomereditie bezocht Marco Bosmans het Gastenhuis Vleuten en at daar gezellig met onze bewoners mee.

Bouw Gastenhuis en ‘zorgteam’ Vlijmen verloopt voorspoedig

Terwijl de bouw van het Gastenhuis Vlijmen zijn hoogste punt bereikt, vinden de gesprekken plaats voor de selectie van het ‘zorgteam’. Bijna 300 enthousiastelingen reageerden op de vacatures! Daarmee hebben we voor alle functies, van verpleegkundige, verzorgende en helpende tot kok en schoonmaker, een ruime keus.

Samenwerking met basisschool De Binnentuin

,
Wekelijks bezoeken de kinderen van basisschool De Binnentuin het Gastenhuis Vleuten. De Katholieke Scholenstichting Utrecht besteedde onlangs uitgebreid aandacht aan onze bijzondere samenwerking in hun informatieblad.

Een bijzondere rit vanuit Het Gastenhuis Vleuten

Emiel de Jong is een van de laatste bezitters van een Lada. En wat voor eentje. Een Niva! Emiel kocht deze vierwiel aangedreven terreinauto in augustus 2009 en knapte hem helemaal zelf op. Guda, bewoonster van Gastenhuis Vleuten, rijdt maar al te graag mee.

Start bouw Gastenhuis Roden in zicht

De laatste paar maanden was het stil rond het Gastenhuis Roden. Maar dat zal het de komende maanden beslist niet zijn! Het perceel ligt er nu nog onverzorgd bij, maar er staat sinds 12 juni een bouwbord waarop onze komst wordt aangekondigd. De bouw start vlak na de zomer.

Een prachtige duofiets voor Gastenhuis Vleuten

Afgelopen dinsdag hebben we een prachtige elektrische duofiets in ontvangst mogen nemen. Wat een geweldig moment. De eerste rondjes zijn al direct dezelfde dag gefietst. Met het heerlijke zonnige weer konden we dat natuurlijk niet laten!

Ook een Gastenhuis in Woonpark Hoevelaken.

,
Vandaag tekenden Amvest en Bouwfonds Property Management de koopovereenkomst voor een perceel bouwrijpe grond in Woonpark Hoevelaken. Daarmee is de realisatie van Het Gastenhuis Hoevelaken een feit. Amvest verwacht dat het gebouw in de loop van 2020 gereed zal zijn.