Meer dan 1500 bezoekers Open Huis Warmond

,
Gisteren openden we het Gastenhuis Warmond. Wat een overweldigende belangstelling en hartelijkheid hebben we in dit dorp ervaren. We mochten meer dan 1500 mensen verwelkomen. Wethouder Arno van Kempen was er ook bij. Hij gaf aan ontzettend trots te zijn. 'Dit is wat we bedoelen', sprak hij.

Positieve ontvangst plannen Gastenhuis Deurne

,
Het Gastenhuis Deurne wordt gerealiseerd in de voormalige LTS aan de Haspelweg. Vorige week presenteerden we de bouwplannen aan omwonenden tijdens een inloopavond. We mochten zo'n 50 belangstellenden verwelkomen.

Wind- en waterdicht!

Het is inmiddels februari en de voorbereidingen voor de opening van het Gastenhuis Roden zijn in volle gang. De bouwers liggen op schema: het pand is wind- en waterdicht en er wordt aan de binnen- en buitenkant stevig doorgewerkt. Ondertussen zijn Els en ik bezig met de samenstelling van ons toekomstige team en houden we 21 maart onze eerste informatieavond voor belangstellenden.

Bouw Gastenhuis Oosterbeek in volle gang.

Ons mooiste kerstcadeau afgelopen jaar? De funderingspalen van Het Gastenhuis Oosterbeek! Nog voor de kerst gingen ze allemaal de grond in. Inmiddels ligt de vloer er en is er een start gemaakt met het neerzetten van de muren. Dit betekent dat voor ons ook alles flink in beweging komt. Allereerst gaan we ons bezighouden met de samenstelling van ons team.

Wandelen met de taalclub

Eind vorig jaar werden we benaderd door de Taalclub Dordrecht met een bijzondere vraag. Op zoek naar manieren om de taallessen voor nieuwe Nederlanders praktischer in te richten, vroegen zij zich af of een samenwerking met Het Gastenhuis mogelijk was. Hieruit ontstond het idee om wekelijks een wandeling te gaan maken met onze bewoners.

Naar de tandarts in Gastenhuis Dordrecht

Voor veel van onze bewoners wordt het steeds lastiger om met regelmaat een tandarts of mondhygiëniste te bezoeken. Omdat het zelf verzorgen van hun gebit ook steeds moeilijker wordt en het overnemen van deze zorg vaak niet meevalt, zagen we bij sommige van hen gebits- of protheseproblemen ontstaan.

Gastvrijheid hoog in het vaandel

Gastvrijheid. We hebben het als Het Gastenhuis hoog in het vaandel staan. Gezond en lekker eten, een mooi gedekte tafel, een goed glas wijn, een fijne sfeer en een warm contact met onze bewoners en gasten. Een plek waar iedereen zich op zijn gemak en thuis voelt, maar ook een beetje 'verwend'. In dat kader volgde Els Luijten afgelopen jaar op eigen initiatief de turbo opleiding Cuisinier - Gastvrouw 2018.

Open Huis in Vlijmen trekt honderden bezoekers

,
Na afloop van de drukbezochte Open Dag probeerde het gloednieuwe team van het Gastenhuis Vlijmen in te schatten hoeveel mensen er waren geweest. De een hield het op vierhonderd. De ander op zeshonderd. Zoals zo vaak zal de waarheid wel ergens in het midden liggen. Hoe dan ook; allemaal waren we erg onder de indruk van de grote belangstelling!

Interview Geke Haasjes van Het Gastenhuis Vlijmen

,
Afgelopen zaterdag is Geke uitgebreid over Het Gastenhuis Vlijmen geïnterviewd bij HTR Actueel. Heeft u de uitzending gemist? Dan kunt u het interview hier terugkijken.

Hartverwarmende afsluiting sneakpreview Vlijmen

Pas net ingericht was het op 17 januari. Het Gastenhuis Vlijmen. De dag ervoor werden de laatste meubels nog in de woonkamer geplaatst. We konden het met recht een echte ‘sneakpreview’ noemen; onze eerste informatieavond in het Gastenhuis zelf. Eindelijk was er geen abstracte diapresentatie van het interieur meer nodig, maar kon iedereen zelf door het huis en de appartementen lopen. De belangstelling was dan ook groot.

Snel richting opening

Het zijn hectische dagen in Gastenhuis Vlijmen. Loodgieters, elektriciens, klusjesmannen en binnenhuisarchitecten leggen de laatste hand aan de inrichting en het bewoonbaar maken van het pand. De ene aflevering na de andere vindt plaats. Dozen, dozen en nog eens dozen worden naar binnen gesjouwd. Stoelen, tafels, banken en lampen worden uitgepakt en geïnstalleerd.

Koffiemorning met kinderopvang het Hummelhofje

De 'Hummeltjes' van Het Hummelhofje zijn wekelijks bij ons te gast in Vleuten en brengen heel wat levendigheid in huis. Toen ze ons vroegen of ze hun deelname aan de 'Koffie Morning' voor Stichting Opkikker bij ons konden laten plaatsvinden, hoefden we dan ook niet lang na te denken. Cake en koekjes bakken voor het goede doel in ons Gastenhuis, ontzettend leuk en gezellig toch?

Meebewegen met achteruitgang

Op 19 november vond voor de familieleden van onze bewoners de tweede familieavond van 2018 plaats. Op deze avonden staat vooral het delen van ervaringen centraal. Dit doen we aan de hand van een onderwerp dat we extra belichten. Deze keer verzorgde Gerias in de persoon van Simone van Aard het thema 'De fases in dementie en hoe beweeg je daarin mee als familielid?'

Alweer 2 jaar Gastenhuis in Dordrecht!

Het is een open deur, maar toch... wat gaat de tijd toch snel! Het Gastenhuis Dordrecht is alweer twee jaar open en nog elke dag genieten we hier. Onze lieve bewoners, hun familieleden en ons geweldige team: we trekken met elkaar op en maken van elke dag weer iets bijzonders.

Verwondering in het Dordrechts Museum

Onlangs werden we benaderd door het Dordrechts Museum. Het museum gaat speciale rondleidingen aanbieden voor mensen met de ziekte van Alzheimer of andere vormen van dementie. Zes van onze bewoners mochten deelnemen aan de allereerste VERWONDERING-rondleiding.