Dierendag op de kinderboerderij met Gastenhuis Teteringen

Tussen de buien door is het Gastenhuis Teteringen afgelopen vrijdagmiddag met een grote groep bewoners naar kinderboerderij het MEK in Oosterhout geweest. Het was immers dierendag! De dag waarop ook de dieren extra verwend mogen worden. Dus even lekker tussen de beesten, aaien, kroelen en die overheerlijke stalgeur opsnuiven.

Gastenhuis Goes op tv!

,
Ons nieuwe Gastenhuis Goes was gisteren op tv bij Omroep Zeeland. De vestiging opent in januari: reden voor een korte televisiereportage. Zorgechtpaar Johan en Melanie Swart en hun kinderen stellen zich voor, en geven alvast een inkijkje in het huis. De verbouwing is nog in volle gang, want Gastenhuis Goes komt in het monumentale Huize den Berg, middenin het stadscentrum. Interesse? Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar! Bekijk hier de tweeminuut uitzending!

Gastenhuis Leusden krijgt een duofiets!

, , ,
Dankzij een waanzinnige fundraiser in Leusden, is Gastenhuis Leusden een duofiets rijker! Wij zijn de Ladies Club LC77, Café De Swartesteegh en de Leusdense ondernemers zeer, zeer dankbaar! En natuurlijk alle deelnemers aan de bingo! Een…

Team Oosterbeek is er klaar voor!

,
Op een van de warmste zomerdagen kwamen we voor het eerst bijeen. Ons nieuwe team, waarmee we Gastenhuis Oosterbeek gaan runnen: achttien enthousiaste medewerkers! Rina Kos, die samen met man Ralph Gastenhuis Oosterbeek gaat leiden: “Het…

Gastenhuis Vleuten op RTV Utrecht

, ,
Gisteren vereerde minister Hugo de Jonge ons met een bezoek aan Gastenhuis Vleuten. RTV Utrecht maakte voorafgaand aan zijn bezoek een radio- en televisiereportage! Bekijk en beluister de reportages hier: televisie (1,5 minuut): https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1963170/…

Minister De Jonge op bezoek bij Het Gastenhuis

, ,
Gisteren was minister Hugo de Jonge bij ons op bezoek in Gastenhuis Vleuten. Hij was benieuwd hoe wij de woonzorg voor mensen met dementie organiseren en hoe dat in de praktijk uitpakt. Vereerd met zijn bezoek en met zijn complimenten op Facebook, Twitter en LinkedIn!

Bijzonder vakantiewerk in Gastenhuis Vlijmen

,
Mandy de Lor (19) werkte afgelopen zomer anderhalve maand mee in Gastenhuis Vlijmen. Over haar ervaringen werd ze geïnterviewd door het Brabants Dagblad. De krant publiceerde haar verhaal in een serie artikelen onder de kop ‘bijzondere vakantiebaan’. Hieronder vindt u het complete artikel. Bedankt voor de hulp en gezelligheid Mandy!

Van jongleren tot vuurspuwen

Niks was te gek in Het Gastenhuis Teteringen gisteravond. Twee knappe en vrolijke jongemannen in kleurrijke pakken kwamen op bezoek. Quinten Kerkhof (22) en Mark van den Bend (19) vormen samen ‘Quick Juggle’, een jong en talentvol team die spectaculaire circusacts opvoeren. Bij enkel jongleren bleef het niet, ook het vuurspuwen mocht niet ontbreken aan de show.

Gastenhuis Vlijmen bezoekt prikkelarme Bossche kermis

De kermis. Dat is toch niets voor mensen met dementie? Veel te veel geluid, lichtflitsen en drukte? Zaterdag 17 augustus was de Bossche kermis twee uurtjes prikkelarm. De uitgelezen kans voor onze bewoners om zo’n nostalgische attractie nog ‘ns te bezoeken. Met twaalf bewoners en vijf begeleiders verdeeld over twee bussen reden we om 11.00 uur hartje Den Bosch binnen.

Op klassenfoto in het Boerenbondsmuseum

Het is een zomer (geweest) met veel mooie, warme dagen. Daardoor kunnen we de uitjes vaak buiten organiseren. Zo zijn we laatst in het Boerenbondsmuseum in Gemert geweest. In dit openluchtmuseum stapten onze bewoners letterlijk een Brabants boerendorp binnen van zo’n honderd jaar geleden. Het dorpje kent ambachtshuisjes, een heus dorpscafe, een kruidenierswinkeltje en een authentiek plattelandsschooltje. Op voorstel van Truus gingen we in het schooltje met z’n allen met veel plezier op de klassenfoto!

Warme, liefdevolle en betaalbare zorg

Bent u op zoek naar warme, liefdevolle en betaalbare 24- uurs zorg voor uw moeder, vader of partner met dementie? En zoekt u in de regio Breda/Oosterhout? Dan kunt u zich inschrijven bij Gastenhuis Teteringen. Wij verwachten op termijn weer plaats te hebben voor een of twee nieuwe bewoners.

Muziek doet zingen en bewegen in het Gastenhuis Teteringen

Wim Dichtus bezoekt elke donderdagmiddag, en wegens groot succes intussen ook regelmatig op maandagmiddag, het Gastenhuis in Teteringen. Hij is een gepassioneerd muzikant met veel liefde en empathie voor onze bewoners. Zij kijken elke week uit naar zijn komst en bewegen, dansen en zingen uit volle borst mee.

Het zomerse Open Huis van Het Gastenhuis Roden

,
'En dan is het opeens zo ver. Na een lange voorbereiding konden we de deuren van het Gastenhuis Roden openen en iedereen die een kijkje wilde nemen welkom heten. Ons geweldige team verzorgde rondleidingen en gaf informatie, Els en ik namen bloemen, cadeautjes en heel veel complimenten in ontvangst' aldus Klaas Notenbomer die samen met Els Luijten het zorgechtpaar vormt voor het gloednieuwe Gastenhuis in Roden.

Evert de Groot vertelt over Het Gastenhuis Vlijmen bij HTR Radio

Woensdag 19 juni werd Evert de Groot van Het Gastenhuis Vlijmen geïnterviewd voor het programma 'Ontmoeten' bij de lokale radio HTR. Geke en Evert zorgen samen met hart en ziel voor de bewoners op deze locatie. Evert vertelde onder andere over de eerste maanden na de opstart, de locatie, de bewoners en zijn ervaringen.

Dankbaarheid leidt tot prachtige duofiets

Het is alweer ruim een jaar geleden dat wij afscheid moesten nemen van Wim van Wijck. In de laatste weken dat hij bij ons woonde, vertelde hij ons hoe dankbaar hij was voor de tijd die hij bij ons had mogen doorbrengen. Deze dankbaarheid wilde hij graag omzetten in iets tastbaars, en hij vroeg aan zijn twee zoons om er na zijn overlijden voor te zorgen 'dat er iets zou komen waar de bewoners plezier van zouden hebben.'