Uncategorized

Gastenhuis Hoevelaken is geopend!

By 21 december 2021 januari 24th, 2022 No Comments

Gastenhuis Hoevelaken is geopend!

Gastenhuis Hoevelaken is afgelopen zaterdag officieel geopend. Helaas kon dit vanwege de coronamaatregelen niet uitgebreid gevierd worden. Desondanks hebben Jet en Frank in kleine groepjes diverse doelgroepen een rondleiding kunnen geven door hun Gastenhuis. Vandaag neemt de eerste bewoner zijn intrek.

Jet Brokke en Frank Geerlings leiden dit Gastenhuis en wonen in de dienstwoning naast het huis. Samen met hun kersverse team van ca. 25 man gaan zij hier een liefdevol thuis bieden aan 22 mensen met dementie. “Wij willen een plek creëren waar aandacht is, waar gekeken wordt naar de wensen en ideeën van de bewoners en waar mensen met plezier werken”, aldus Jet. Lees het leuke interview met hen.

Over het huis
Gastenhuis Hoevelaken ligt in Woonpark Hoevelaken. In een parkachtige setting, grenzend aan het groene Landgoed Hoevelaken, worden hier zo’n 180 verschillende woningen gebouwd. Het Gastenhuis staat in de wijk ‘het erf’ die een gezellige, dorpse uitstraling heeft. Je bent er verbonden met prachtige natuurgebieden maar staat ook binnen een paar minuten in het dorpscentrum van Hoevelaken.

Het huis heeft twee huiskamers, waarvan een met een open keuken waar bewoners kunnen aanschuiven om te helpen koken. Er is rondom tuin met een terras. Appartementen hebben een kitchenette en een badkamer die rolstoeltoegankelijk is. Er ligt een lichte eiken vloer in. De rest van de inrichting is aan de bewoner en diens familie. Mensen kunnen hun eigen spulletjes meenemen en hun eigen raambekleding uitzoeken. Zodat ze zich zoveel mogelijk thuis voelen.

Meer weten?
Kijk op www.hetgastenhuis.nl/hoevelaken,  vraag de brochure aan, of neem contact op met Jet en Frank.

Deel dit nieuwsbericht

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze halfjaarlijkse nieuwsbrief

  Tarieven

  Wat kost wonen bij een Gastenhuis? En hoe vraag je vergoeding aan vanuit de Wet langdurige zorg?

  Lees meer

  Vacatures

  Deel jij onze visie op dementiezorg? Wij zijn doorlopend op zoek naar zorgtalent op alle niveaus.

  Bekijk onze vacatures