Nijmegen

Gastenhuis Nijmegen

Er zijn enkele appartementen beschikbaar

 

Hartelijk welkom in Gastenhuis Nijmegen. Op 29 mei 2024 openden wij deze kleinschalige woonzorgvoorziening voor mensen met dementie. Het huis biedt 23 appartementen, waarvan vier geschikt voor (echt)paren. Wonen bij ons is betaalbaar met een gemiddeld pensioen.

Gastenhuis Nijmegen staat in het nieuwe stadsdeel: Hart van de Waalsprong. Het huis ligt aan een mooi plein met horeca, direct bij de nieuwe loopbrug naar het natuurgebied rond het historische Fort Beneden-Lent. Binnen het stadsdeel komen ruim 500 woning, een winkelcentrum, vele voorzieningen en horeca.

Bianca Woltman en Corien Akkers- van Lokven zijn de locatiemanagers van Gastenhuis Nijmegen: ‘De bewoner bepaalt, ze kunnen gaan en staan waar ze willen met de mogelijkheden die zij nog hebben. De bewoners kunnen hun leven voortzetten, zonder dat ze het gevoel hebben dat ze hebben moeten inleveren of dat er iets van ze is afgenomen. Hoe mooi is het als je het zo kunt laten voortgaan zonder dat ze daar erg in hebben?’ Lees het hele interview hier!

Een vast team van ca. 25 (zorg)medewerkers biedt hier zeer persoonlijke zorg. Er zijn 2 huiskamers en een open keuken waar onze koks dagelijks vers en gezond koken. Kwaliteit van leven voor onze bewoners staat voorop. We hebben een opendeurenbeleid, bewoners richten hun eigen appartement in en bepalen zelf met wie zij omgaan en hoe zij hun dag indelen. Wij bieden diverse activiteiten (op maat) aan.

Meer weten?

Vraag onze brochure aan. U krijgt die dan meteen per e-mail toegestuurd.

Vraag brochure aan

Wonen of werken in Gastenhuis Nijmegen?

Interesse in wonen of werken in dit Gastenhuis? Meld u vrijblijvend aan als bewoner of stuur ons je open sollicitatie. Bianca en Corien nemen dan contact met u op.

Meld u aan als bewoner

Komt u bij ons kijken?

Geïnteresseerd in Gastenhuis Nijmegen en wilt u een keertje langskomen?

Aanmelden voor rondleiding

Locatiemanager

Bianca Woltman en Corien Akkers- van Lokven

Algemeen: 024-2203600
Bianca (kantooruren):
+31 6 23 68 85 48 
Corien (kantooruren):
+31 6 10 48 06 58

Meld u aan voor de Appartement alert en krijg bericht als er plek is in een Gastenhuis van uw keuze.

Voorzieningen in dit Gastenhuis

23 appartementen

Twee huiskamers

Open keuken, eigen koks die vers koken, bezoek kan mee-eten

Tuin met terras

Ligging in of nabij centrum

Winkels op loopafstand

Horeca op loopafstand

Wandelpad vanaf ons huis

Kapper

Pedicure

Bewegingsactiviteiten

Muzikale activiteiten

Creatieve activiteiten

Actueel in Gastenhuis Nijmegen

Verzorgende IG (vaste nachtdienst)

vacature

11 juli 2024 –

Wil jij de tijd hebben voor de mensen voor wie je zorgt? Geloof jij, dat iemand met een gevorderde dementie nog best een aangenaam leven kan hebben? Als hij maar begrepen wordt, lekker onder de mensen is, en niet in zijn vrijheid wordt beknot?

Werk jij liever vanuit je gevoel en creativiteit dan vanuit regels en protocollen? En hou je niet van logge organisaties, overbodig management en bureaucratie? Wij maken graag kennis met je.

 1. De zorg bieden waarin jíj gelooft;
 2. Kleinschalige, huiselijke dementiezorg met open deuren;
 3. Een plek waar je wordt gezien en gewaardeerd;
 4. Hoge klant- en medewerkertevredenheid, Top-10 positie ZorgkaartNederland

Bijzondere werkplek

In dit Gastenhuis wonen 22 mensen met dementie, en maak je deel uit van een vast team van ca. 25 collega’s. Bewoners kunnen gewoon de deur uit voor een boodschap, ommetje of bezoek. Zij hebben hun eigen appartement met badkamer en kitchenette, en sommigen een tuintje. Onze koks koken dagelijks vers en gezond, bewoners helpen mee. Onze hiërarchie is plat: per huis zijn er 1 of 2 leidinggevenden. Kortom: korte lijntjes, en een persoonlijke sfeer.

Mail mij de brochure ‘Werken bij’

Wat ga je doen?

Je draagt zorg voor rust en begeleid onze bewoners tijdens de nachtdiensten (23:00-07:00). Je adviseert je collega’s, en houdt het team en de familie goed op de hoogte via het zorgdossier en overleggen. 

Je bouwt echt een band op met bewoners, vaak ook met hun familie. Samen zorgen we voor een fijne, huiselijke sfeer, waarin iedereen zich thuis voelt.

Wat wij bieden

 • Prima arbeidsvoorwaarden conform de CAO VVT, plus een paar extra’s. Hier lees je alle arbeidsvoorwaarden.
 • Eigen regie vinden we niet alleen belangrijk voor onze bewoners. Ook als medewerker krijg je ruimte om veel zelf te bepalen. Kijk maar eens naar dit filmpje van Robine.

Wat wij vragen

 • Diploma Verzorgende IG;
 • Affiniteit met mensen met dementie;
 • Flexibiliteit om nachtdiensten te draaien, uiteraard in overleg.

Sfeer proeven?

Benieuwd of werken bij Het Gastenhuis als verzorgende IG iets voor je is? Kijk onderstaande filmpje van Priscilla. Meer video’s zie je op onze Bij ons kijken-pagina. Vraag de Werken bij-brochure aan. En ga even neuzen op Facebook of ons YouTube-kanaal!

Lees meer

Helpende (plus)

vacature

11 juli 2024 –

Ben jij, Helpende of Helpende Plus, op zoek naar een fijne baan in de ouderenzorg? Waar je de tijd hebt voor de mensen voor wie je zorgt? Geloof jij, dat iemand met dementie nog best een aangenaam leven kan hebben? Als hij maar begrepen wordt, lekker onder de mensen is, en niet in zijn vrijheid wordt beperkt?

Werk jij liever vanuit je gevoel en creativiteit dan vanuit regels en protocollen? En hou je niet van logge organisaties, overbodig management en bureaucratie? Wij maken graag kennis met je.

 1. Tijd voor persoonlijke aandacht;
 2. Kleinschalige, huiselijke woonzorg met open deuren;
 3. Een plek waar je wordt gezien en gewaardeerd;
 4. Hoge klant- en medewerkertevredenheid, Top-10 positie ZorgkaartNederland.

Bijzondere werkplek

In dit Gastenhuis wonen 22 mensen met dementie, en maak je deel uit van een vast team van ca. 25 collega’s. Bewoners kunnen gewoon de deur uit voor een boodschap, ommetje of bezoek. Zij hebben hun eigen appartement met badkamer en kitchenette, en sommigen een tuintje. Onze koks koken dagelijks vers en gezond, bewoners helpen mee. In onze teams is iedereen gelijk. Per huis zijn er slechts 1 of 2 leidinggevenden. Kortom: korte lijntjes, en een persoonlijke sfeer.

Mail mij de brochure ‘Werken bij’

Wat ga je doen?

Je start de dagdienst met het begeleiden en ondersteunen van onze bewoners bij het wassen en aankleden. Gedurende de dag speel je in op de vragen en behoeftes van de bewoners. Dit varieert van een praatje, een wandeling maken, een spelletje doen, tafels dekken en afruimen en waar nodig hulp bij het eten. Samen met je collega’s zorg je voor een huiselijke en warme sfeer, waarin iedereen zich thuis voelt. In de avond zorg je voor rust en ontspanning en begeleid je de bewoners op hun tijd naar bed. 

Wat wij bieden

 • Prima arbeidsvoorwaarden conform de CAO VVT, plus een paar extra’s. Hier lees je alle arbeidsvoorwaarden;
 • Eigen regie vinden we niet alleen belangrijk voor bewoners. Ook als medewerker krijg je ruimte om veel zelf te bepalen. Kijk maar eens naar dit filmpje van Jacqueline.

Wat wij vragen

 • Diploma Helpende niveau 2 of 2 Plus;
 • Bij voorkeur ervaring in de zorg voor mensen met dementie;
 • Een positieve en empathische instelling;
 • Flexibiliteit om alle diensten te draaien, uiteraard in overleg.

Sfeer proeven?

Benieuwd of werken bij Het Gastenhuis iets voor je is? Kijk onderstaande video van Priscilla. Meer video’s zie je op onze Bij ons kijken-pagina. Vraag de Werken bij-brochure aan. En ga even neuzen op Facebook of ons YouTube-kanaal!

Lees meer

Facilitair medewerker

vacature

18 juni 2024 –

Ben jij een beetje sociaal en krijg je voldoening van een mooi, verzorgd en schoon interieur? Hou je van werken in een zorgzame omgeving en in een divers team, waar iedereen gelijk is? Dit is je kans!

 1. Kleinschalige, huiselijke ouderenzorg met open deuren;
 2. Prima CAO-arbeidsvoorwaarden, incl. pensioen, eindejaarsuitkering en extra’s;
 3. Een plek waar je wordt gezien en gewaardeerd;
 4. Uren in overleg.

Bijzondere werkplek

In dit Gastenhuis wonen 22 mensen met dementie. Je maakt je deel uit van een vast team van ca. 25 collega’s. Bewoners kunnen gewoon de deur uit voor een boodschap, ommetje of bezoek. Per huis zijn er slechts 1 of 2 leidinggevenden. Korte lijntjes dus, en een persoonlijke sfeer.

Mail mij de brochure ‘Werken bij’

Wat ga je doen?

Je zorgt dat onze hal, gangen, trappenhuis, huiskamer, toiletten en de appartementen van onze bewoners fris en schoon zijn. Ook draag je bij aan de fijne en persoonlijke sfeer in dit Gastenhuis, en aandacht voor onze bewoners. Af en toe pak je samen met een collega een grotere klus aan, zoals ramen lappen of het opruimen van de berging.

Wat wij bieden

 • Prima arbeidsvoorwaarden conform de CAO VVT, plus extra’s. Hier lees je alle arbeidsvoorwaarden;
 • Onderdeel uitmaken van een fijn team. Kijk maar eens naar dit filmpje van Pieter.

Wat wij vragen

 • Affiniteit met ouderenzorg;
 • Verantwoordelijkheidsgevoel, nauwkeurigheid;
 • Je bent sociaal en geduldig;
 • Je bent flexibel inzetbaar.
Lees meer

Feestelijke opening Gastenhuis Nijmegen!

Nieuws

3 juni 2024 – Vorige week, 29 mei, hebben we de deuren van Het Gastenhuis Nijmegen officieel geopend! In… Lees meer

‘Samen met het team een warm bad creëren’

interview

25 maart 2024 – Over een kleine twee maanden openen de deuren van het Gastenhuis Nijmegen. Bianca Woltman… Lees meer

Viering hoogste punt Gastenhuis Nijmegen

Nieuws

31 augustus 2023 – Gisteren, 30 augustus 2023, vierden wij symbolisch het hoogste punt van de bouw van Gasten… Lees meer

Tarieven

Wat kost wonen bij een Gastenhuis? En hoe vraag je vergoeding aan vanuit de Wet langdurige zorg?

Lees meer

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief