cxj21t7dkpy2ivvh8ya9gsngt192n5

‘Ik zou niet meer terug willen’

‘Ik zou niet meer terug willen’

Nel woont al drie jaar bij ons. “Ik heb het hier vreselijk naar mijn zin. En dat terwijl ik er in het begin eigenlijk heel erg tegenop zag.”

“Het leven gaat hier gewoon door”

Met name de onwetendheid maakte dat het voor Nel spannend was om te verhuizen naar Het Gastenhuis. “Je weet natuurlijk niet hoe het hier allemaal reilt en zeilt.” Toch viel het Nel uiteindelijk alles mee. “Dan zie je dat het leven hier ook gewoon op een fijne manier doorgaat en dat we samen ook veel leuke dingen doen. Met de andere bewoners kan Nel het goed vinden. “Er wonen veel verschillende mensen en daar ga je ook van houden natuurlijk. Het is heel erg gezellig met elkaar.”

Activiteiten

De bewoners van Gastenhuis Vleuten ondernemen graag activiteiten met elkaar. Nel vertelt het ons vol enthousiasme. Van wandelingen tot bezoekjes aan museums. “Als het in de winter slecht weer is spelen we gezellig spelletjes met elkaar. En als er leuke muziek op staat gaan we met elkaar dansen.”

Ieder zijn eigen hobby

“Iedereen heeft zijn eigen hobby en dat wordt hier gerespecteerd. Zo hou ik erg van schilderen. En dat doe ik hier ook veel.” Volgens Nel zijn er verschillende schildertalenten aanwezig in Gastenhuis Vleuten. “Ik help graag anderen met schilderen, zodat ze beter worden. Maar van anderen kan ik ook weer leren. Dat maakt het juist zo leuk”.

Een fijn team

Over de medewerkers in Vleuten is Nel erg tevreden. “Ze zijn ontzettend lief en behulpzaam. Er wordt geen onderscheid gemaakt, dat vind ik heel prettig.” En dan is er nog de kok. “We hebben hier een eigen kok en daar zijn we zuinig op. Het is een van de beste koks die ik meegemaakt heb. Het eten is goed en de boerenkool met worst gaat er met dit weer ook wel in!”

Gewoon jezelf kunnen zijn

Nel is een echte allemansvriend. “Ja ik ga hier met Jan en alleman om. Iedereen is altijd welkom. Op die manier is het een stuk gezelliger. Je kunt hier gewoon jezelf zijn.” Met een glimlach op haar gezicht vertelt Nel ons dat ze niet meer weg zou willen uit Het Gastenhuis. “Ik ben blij dat ik hier terecht ben gekomen, ik zou niet anders meer willen”

Deel dit interview

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze halfjaarlijkse nieuwsbrief

  Tarieven

  Wat kost wonen bij een Gastenhuis? En hoe vraag je vergoeding aan vanuit de Wet langdurige zorg?

  Lees meer

  Vacatures

  Deel jij onze visie op dementiezorg? Wij zijn doorlopend op zoek naar zorgtalent op alle niveaus.

  Bekijk onze vacatures