‘Eigenlijk heb ik nu 22 opa’s en oma’s’

‘Eigenlijk heb ik nu 22 opa’s en oma’s’

Robine is 25 jaar werkt inmiddels al bijna vier jaar als verpleegkundige in Gastenhuis Vleuten. Tussendoor heeft ze een tijdje in het ziekenhuis gewerkt. “Ik miste Het Gastenhuis enorm, dus ben ik weer teruggekomen. En ik zou ook niet meer weg willen.”

Iets om trots op te zijn

“Ik ben bij Het Gastenhuis gaan werken omdat er hier echt tijd is voor de bewoners.” Robine kende Emiel, die samen met Diane het Gastenhuis in Vleuten leidt, nog van haar vorige werk. “Toen Emiel over Het Gastenhuis vertelde ben ik daar heel enthousiast over geworden. Eigenlijk alles wat hij vertelde is waar. Het gaat hier echt om de bewoner. Ik heb zelf geen opa en oma meer en eigenlijk heb ik hier 22 opa’s en oma’s. Het is iets om trots op te zijn.”

Veel tijd voor activiteiten

“Er is veel tijd om activiteiten te ondernemen met de bewoners. De ochtend begint vaak met de zorg en daarna hebben we tijd om wat leuks te doen. We drinken gezamenlijk een bakje koffie waarna we pizza’s gaan maken voor de lunch. Lunchen doen we altijd gezamenlijk. Vervolgens is er in de middag weer tijd om een activiteit te ondernemen met de bewoners.” Van samen wandelen tot een fanatiek potje sjoelen en van avondjes borrelen tot een filmavond. Geen dag is hetzelfde in Het Gastenhuis.

Vooroordelen over de ouderenzorg

Dat er vaak vooroordelen zijn over de ouderenzorg is Robine zich bewust van. “Die vooroordelen kan ik echt wegnemen. Je kunt hier echt de tijd nemen voor de bewoners. Je gaat bijvoorbeeld samen een dagje naar het tuincentrum, of naar de bakker gezellig een broodje eten. Dingen die je zelf ook zou doen, maar nu samen met de bewoners. Dat maakt het werk niet alleen leuk voor ons, ook de bewoners beleven hier plezier aan.

Een grote familie

“In ons team is iedereen gelijkwaardig. We hebben een divers team. Niet alleen qua leeftijd maar ook wat persoonlijkheden betreft. En toch matcht het super goed. We zijn eigenlijk een grote familie.”

Werken in Het Gastenhuis?

Ben jij enthousiast geworden door het verhaal van Robine? In onze 15 vestigingen zijn wij regelmatig op zoek naar zorgtalent. En daarmee bedoelen we dan vooral jouw persoonlijke eigenschappen en ‘instelling’. Deel jij onze visie? Aarzel dan niet om ons te bellen of je (open) sollicitatie te sturen. Dat kan via onze vacaturepagina.

Deel dit interview

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze halfjaarlijkse nieuwsbrief

  Tarieven

  Wat kost wonen bij een Gastenhuis? En hoe vraag je vergoeding aan vanuit de Wet langdurige zorg?

  Lees meer

  Vacatures

  Deel jij onze visie op dementiezorg? Wij zijn doorlopend op zoek naar zorgtalent op alle niveaus.

  Bekijk onze vacatures