Een bijzondere plek waar ik me gewaardeerd en ondersteund voel

Barbera Gastenhuis Goes

Een bijzondere plek waar ik me gewaardeerd en ondersteund voel

Barbera werkt als zorgmedewerker bij Het Gastenhuis in Goes, en deelt vol enthousiasme haar ervaring. “Ik ben zo blij en dankbaar met mijn werkplek bij Johan en Melanie,” begint ze. “In 2021 begon mijn avontuur hier. Er was geen openstaande vacature, maar ik stuurde een open sollicitatie en werd hartelijk ontvangen.”

Het is geen regulier verpleeghuis

Bij binnenkomst voelde Barbera meteen de warme sfeer. “Het Gastenhuis is geen regulier verpleeghuis. Het is een echt thuis voor mensen,” vertelt ze. “De sfeer is open en gezellig, en iedereen wordt warm onthaald.” Barbera had direct een leuk gesprek met Melanie en kreeg een contract als woonzorgmedewerker aangeboden. “Ik zat toen in het eerste jaar van mijn opleiding tot verpleegkundige. In de ruim drie jaar dat ik hier nu werk, heb ik me enorm ontwikkeld. Sommige dingen kun je gewoon niet op school leren,” legt ze uit.

Het voelt als familie

Ze vroeg zich af of ze bij Het Gastenhuis kon doorgroeien, en kreeg alle steun die ze nodig had. “Het Gastenhuis is eigenlijk met mij meegegroeid. Toen ik bevoegd werd om medicijnen toe te dienen, kon ik doorstromen naar de functie van Verzorgende IG. Nu heb ik mijn diploma als verpleegkundige gehaald.” Barbera is trots op het fijne en kundige team waarin ze werkt. “Het voelt als familie. De visie van Het Gastenhuis, waarin de zorg vanuit thuis in één lijn wordt doorgezet, maakt dat mensen zich hier niet in een verpleeghuis wanen, maar in een nieuw thuis. Ze kunnen gaan en staan waar ze willen.”

Een bron van inspiratie

Johan en Melanie zijn voor Barbera een bron van inspiratie. “Ze zijn altijd heel betrokken, zowel op werkgebied als privé. We hebben regelmatig contact, en ze tonen hun waardering met kleine attenties. Ze leveren zorg met oog voor zowel de bewoners als het personeel. Ze staan echt naast ons en leiden het team. Iedereen is gelijk. Het Gastenhuis Goes is dan ook een bijzondere plek waar ik me gewaardeerd en ondersteund voel.”

 

Deel dit interview

Bij ons wonen?

Bekijk onze locaties

Lees ook:

‘Mijn toekomst ligt hier bij het Gastenhuis’
‘Mijn fitheid is genetisch bepaald’
‘Ik ben zoals ik ben. En ik heet ook Ben!’
‘Wij zijn hier thuis’
Alle verhalen

Bijzonder beroep in de zorg.

Word ook zorgpionier

Lees ook:

‘Mijn toekomst ligt hier bij het Gastenhuis’
‘Mijn fitheid is genetisch bepaald’
‘Ik ben zoals ik ben. En ik heet ook Ben!’
Alle verhalen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze halfjaarlijkse nieuwsbrief

  Tarieven

  Wat kost wonen bij een Gastenhuis? En hoe vraag je vergoeding aan vanuit de Wet langdurige zorg?

  Lees meer

  Vacatures

  Deel jij onze visie op dementiezorg? Wij zijn doorlopend op zoek naar zorgtalent op alle niveaus.

  Bekijk onze vacatures