Uncategorized

Een Tovertafel voor Gastenhuis Dordrecht

By 15 maart 2021 mei 17th, 2021 No Comments

Een Tovertafel voor Gastenhuis Dordrecht

Sinds begin maart zijn we in Gastenhuis Dordrecht de trotse bezitters van een Tovertafel. Wat zijn we blij met deze geweldige uitvinding voor mensen met dementie. In een recordtijd heeft hij de harten van onze bewoners veroverd.

De Tovertafel is eigenlijk een projector die wordt opgehangen boven een grote tafel. In deze projector zitten (op dit moment) 31 verschillende spellen. We hebben de Tovertafel  een plekje in de kleine lounge gegeven. We kunnen daar gemakkelijk het licht een beetje dimmen, zodat de projectie op de tafel goed zichtbaar is. Ook is het er wat rustiger dan in de woonkamer. Iedereen kan zich daardoor helemaal focussen op wat er op tafel gebeurt.

Geheugentraining, beweging en gezelligheid

Op de Tovertafel kunnen mensen individueel spelen, of met een groepje van maximaal zes personen. Het mooie is dat iedereen bijna zonder uitleg aan de slag kan. Mensen worden geprikkeld om in beweging te komen of bijvoorbeeld een puzzel te leggen of muziek te maken. Alles gaat heel intuïtief en ongemerkt wordt regelmatig het geheugen aangesproken.

De Tovertafel was nog nauwelijks in ons Gastenhuis geïnstalleerd of de eerste dames kwamen al nieuwsgierig poolshoogte nemen. Wat was dat voor een ding dat daar in de lounge werd opgehangen? Binnen no-time zaten de eerste enthousiastelingen aan tafel en hadden ze het grootste plezier. En sindsdien is er nog niks veranderd. Elke dag zien we bewoners actief bezig zijn met de Tovertafel. Soms vooraf gepland, maar regelmatig ook spontaan. Het is heerlijk om te zien hoe er van wordt genoten, hoe aanstekelijk het is en hoeveel interactie het tussen bewoners teweegbrengt.

Een hartverwarmend initiatief

De Tovertafel hebben we te danken aan een crowdfundactie, die door enthousiaste familie van onze bewoners is geïnitieerd. Heel veel familieleden hebben er aan bijgedragen. Zowel van huidige bewoners, als van eerdere bewoners. We zijn diep geraakt door dit hartverwarmende gebaar en ontzettend dankbaar voor dit schitterende cadeau.

Meer weten over de Tovertafel? Klik dan hier >

Deel dit nieuwsbericht

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze halfjaarlijkse nieuwsbrief

  Tarieven

  Wat kost wonen bij een Gastenhuis? En hoe vraag je vergoeding aan vanuit de Wet langdurige zorg?

  Lees meer

  Vacatures

  Deel jij onze visie op dementiezorg? Wij zijn doorlopend op zoek naar zorgtalent op alle niveaus.

  Bekijk onze vacatures