Uncategorized

1-jarig bestaan Gastenhuis Roden

By 19 augustus 2020 mei 17th, 2021 No Comments

1-jarig bestaan Gastenhuis Roden

Het Gastenhuis Roden bestaat 1 jaar! Op 27 juli 2019 werd het Gastenhuis Roden officieel geopend door wethouder Ipema van gemeente Noordenveld. Kort daarna op 5 augustus verhuisde onze eerste bewoner naar haar nieuwe thuis, twee maanden later was het huis helemaal gevuld en zijn we met elkaar gaan bouwen aan een fijne woon- en leefgemeenschap.

Inmiddels zijn we een jaar verder. Onvoorstelbaar hoe snel dat is gegaan en hoeveel er het afgelopen jaar is gebeurd. Er zijn veel hoogtepunten waar we met plezier op terugkijken. De viering van 11 november of pepernoten bakken samen met de kinderen van basisschool De Rank. De viering van Sinterklaas, met een Sint die onze bewoners goed bleek te kennen en mooie gedichten. Het samen met familie kerst vieren: koorgezang, een hele huiskamer vol sfeer en een heerlijk diner. Actief zijn is belangrijk en we houden in het huis van dagelijkse bezigheden, zoals meehelpen met voorbereiden van de maaltijden, de was ophangen of vouwen, strijken en allerlei andere klusjes in het huis of in de tuin. Daarnaast zijn er in de loop van de tijd steeds meer ‘vaste’ activiteiten bijgekomen. Voorbeelden zijn de stoelyoga, de klassieke muziekavond, de beweegles, de filmavond, de ochtend met samenzang. Een geweldige aanwinst was de duofiets, die bijna dagelijks wordt gebruikt. In de loop van de tijd heeft iedereen zijn eigen favoriete rondje om te wandelen ontdekt: landgoed Mensinge is vlakbij en populair, zeker als de ooievaars er zijn. De mooi aangelegde Treftuin naast ons huis bezoeken onze bewoners dagelijks. Ook de oliebollenkraam in de winter en het Italiaanse schepijs in de zomer zijn vaste trekpleisters. Winkels, horeca en allerlei voorzieningen liggen op loopafstand en daar maken we allemaal dan ook dankbaar gebruik van.

Af en toe organiseren we een uitstapje voor wie dat leuk vindt. Een bezoek aan de orchideeënhoeve, een tentoonstelling op landgoed Mensinge, een film in de nabijgelegen bioscoop, een visje eten op Lauwersoog, een bezoek aan een teamlid met pasgeboren puppy’s.

De grote tuin rondom het huis is van een kale vlakte veranderd in een mooi perceel: groene grasvelden rondom, bloemenperkjes, aangelegde ‘Zeeuwse haag’ en een deel wilde tuin met fruitbomen. De aangelegde moestuin heeft al heel wat groente opgeleverd, er is met dank aan een van onze bewoners een kasje geplaatst. Een handig familielid is bijna klaar met de bouw van het kippenhok, het wordt een prachtig thuis voor een stel gezellige legkippen. We hebben van een familie een prachtige boombank gekregen die om de grote kastanje is geplaatst, de ‘Vrouwen van Nu’ verrasten ons eveneens met een mooi bankje waarop je heerlijk van de zon kunt genieten.

Ondanks alle verwikkelingen rond corona hebben we een mooi jaar achter de rug met elkaar. We zijn trots op wat we met elkaar hebben opgebouwd. Laat het volgende jaar maar komen, we zijn nog lang niet klaar!

Deel dit nieuwsbericht

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze halfjaarlijkse nieuwsbrief

  Tarieven

  Wat kost wonen bij een Gastenhuis? En hoe vraag je vergoeding aan vanuit de Wet langdurige zorg?

  Lees meer

  Vacatures

  Deel jij onze visie op dementiezorg? Wij zijn doorlopend op zoek naar zorgtalent op alle niveaus.

  Bekijk onze vacatures