Uncategorized

Voorzichtig weer een open huis

By 29 juli 2020 mei 17th, 2021 No Comments

Voorzichtig weer een open huis

Even een update van Gastenhuis Vlijmen. Het afgelopen half jaar hebben we weinig van ons laten horen, omdat we onze handen vol hadden aan het voorkomen van coronabesmetting in ons huis. Ons Gastenhuis zat in het epicentrum van de uitbraak.

Het was  alle hens aan dek om onze bewoners te beschermen. Nu, een paar maanden verder, kunnen we enigszins opgelucht ademhalen. We hadden in maart 1 besmetting in huis, maar daar is het bij gebleven. En de betrokken bewoner is gelukkig volledig hersteld.

Dank aan het team

Op het moment dat een bewoner besmet blijkt, wordt het team natuurlijk extra op de proef gesteld. Dat geldt ook voor de samenwerking met ons hoofdkantoor in Amsterdam,  bijvoorbeeld voor het snel inzetten van beschermende materialen en extra personeel. Wij, Geke en Evert, kunnen terugkijkend alleen maar concluderen dat we heel tevreden zijn. Ons team heeft deskundig, hard en gedisciplineerd gewerkt en we danken ‘Amsterdam’ voor hun grote inzet en steun.

Gastenhuis weer open

Hoe fijn is het als je je bewoners weer als vertrouwd zelf naar buiten kunt laten gaan en bezoek kunt ontvangen?! We markeerden dat met een etentje op ons terras bij onze heerlijke tuin. Een tuin overigens die tijdens de coronaperiode goed is benut. We deden daar buitengym en allerlei spellen als bij voorbeeld crocket om goed in beweging te blijven. Dagelijks trainden we de spieren (en het hoofd) met een heuse stoelgym, soms met, dan weer zonder bal. De animo hiervoor was altijd groot en het zorgde voor plezierige momenten in een moeilijke tijd.

Voorzichtigheid geboden

Ook wij kijken momenteel met zorg naar de stijgende lijn van besmettingen in Nederland. Door onze ervaringen in de afgelopen maanden weten wij hoe groot de impact is als het virus in huis is. Daarom nemen wij, ondanks de herwonnen vrijheid, nog steeds de benodigde hygiënemaatregelen in acht. We moeten er niet aan denken dat we weer terug zouden moeten naar het sluiten van de deuren. Een oproep aan iedereen om de bekende voorzorgsmaatregelen zeer serieus te nemen!

Deel dit nieuwsbericht

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze halfjaarlijkse nieuwsbrief

  Tarieven

  Wat kost wonen bij een Gastenhuis? En hoe vraag je vergoeding aan vanuit de Wet langdurige zorg?

  Lees meer

  Vacatures

  Deel jij onze visie op dementiezorg? Wij zijn doorlopend op zoek naar zorgtalent op alle niveaus.

  Bekijk onze vacatures