cxj21t7dkpy2ivvh8ya9gsngt192n5
Uncategorized

Dankbaarheid leidt tot prachtige duofiets

By 21 juni 2019 mei 17th, 2021 No Comments

Dankbaarheid leidt tot prachtige duofiets

Het is alweer ruim een jaar geleden dat wij afscheid moesten nemen van Wim van Wijck. In de laatste weken dat hij bij ons woonde, vertelde hij ons hoe dankbaar hij was voor de tijd die hij bij ons had mogen doorbrengen. Deze dankbaarheid wilde hij graag omzetten in iets tastbaars, en hij vroeg aan zijn twee zoons om er na zijn overlijden voor te zorgen ‘dat er iets zou komen waar de bewoners plezier van zouden hebben.’

Dit prachtige gebaar resulteerde in het plan voor een duofiets. Naar buiten kunnen, de wind door je haren voelen en genieten van de natuur. Wim, die zelf steeds sterker beperkt werd in zijn mobiliteit en dit vreselijk vond, zou het een geweldig plan hebben gevonden.

Ook de gemeente bleek het een heel mooi plan te vinden toen het haar ter ore kwam. Want uiteindelijk ontvingen we van de gemeente een bijdrage van maar liefst 6.000,- om het plan te realiseren. Zaterdag 1 juni kwam wethouder Sjef van Elk de duofiets officieel inwijden. ‘Voor de bewoners van Het Gastenhuis worden dingen die buiten hun wandelreikwijdte liggen nu veel beter bereikbaar. Denk bijvoorbeeld aan de uiterwaarden, de Veerdam en het centrum van Druten’, sprak hij. Onder een stralende zon stapte hij samen met bewoonster Betty op de fiets en voegde zelf de daad bij het woord.

Een wens in vervulling

Terugkijkend op de voorbije weken kunnen we concluderen dat Wim’s wens om bewoners plezier te geven dubbel en dwars in vervulling is gegaan. Het Gastenhuis bouwde een mooie stalling voor de duofiets, maar hij staat er niet vaak in. De fiets wordt zoveel gebruikt dat de eerste onderhoudsbeurt al in zicht is.

Het is niet alleen het naar buiten gaan waar zo van genoten wordt, maar ook de aandacht. Samen op de fiets met een medewerker, vrijwilliger of familielid. Een moment waar het even alleen om jou draait, dat is ontzettend waardevol. We zijn de gemeente en de familie van Wijck ontzettend dankbaar voor dit prachtige cadeau.

Deel dit nieuwsbericht

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze halfjaarlijkse nieuwsbrief

  Tarieven

  Wat kost wonen bij een Gastenhuis? En hoe vraag je vergoeding aan vanuit de Wet langdurige zorg?

  Lees meer

  Vacatures

  Deel jij onze visie op dementiezorg? Wij zijn doorlopend op zoek naar zorgtalent op alle niveaus.

  Bekijk onze vacatures