cxj21t7dkpy2ivvh8ya9gsngt192n5

Voorschoten

Gastenhuis Voorschoten

Opent in 2024/25

Hartelijk welkom bij Gastenhuis Voorschoten. In juli 2025 opent deze kleinschalige woonvoorziening voor mensen met dementie. Het huis biedt 20 appartementen, waarvan twee voor (echt)paren. Gastenhuis Voorschoten biedt een dementievriendelijk thuis met open deuren.

Gastenhuis Voorschoten komt op het mooie oude landgoed Park Beresteijn, aangelegd in 1833. Het Gastenhuis komt op de plek van het oude landhuis en krijgt de historische gevel van het oude pand. Naast het Gastenhuis komen er drie losstaande gebouwen op het landgoed met koopappartementen en een parkeergarage onder de grond. Vanaf Park Beresteijn ben je zo in het centrum van Voorschoten en in Leiden. Daarnaast ligt het in een mooie groene zone tussen het Groene Hart en de bossen en duinen langs de kust bij Wassenaar.

Gastenhuis Voorschoten biedt 20 appartementen, waarvan 2 voor (echt)paren. Er komen twee woonkamers gekoppeld aan een buitenruimte (terras) en aan de open keuken. Dagelijks bereiden de koks hier, vaak samen met bewoners, de verse maaltijden. Wij hebben een opendeurenbeleid, bewoners kunnen zelf bepalen hoe zij hun dag indelen. Kwaliteit van het leven zal voorop staan. Daarnaast bieden wij diverse activiteiten (op maat) aan.

Word zorgpionier/locatiemanager van dit nieuwe Gastenhuis

Wij zoeken voor Gastenhuis Voorschoten nog twee bevlogen zorgpioniers/locatiemanagers, in cao-loondienst. Twee mensen die hun Gastenhuis in samenwerking runnen, en hun eigen team samenstellen.

Meer weten?

Vraag dan onze brochure aan. U krijgt die dan meteen per e-mail toegestuurd.

Vraag brochure aan

Wonen of werken in Gastenhuis Voorschoten?

Interesse in wonen of werken in dit Gastenhuis? Meld u vrijblijvend aan als bewoner of stuur ons je open sollicitatie. De locatiemanagers die deze vestiging gaan leiden, nemen als ze aan de slag gaan contact op.

Meld u aan als bewoner

Gastenhuis Voorschoten

Meld u aan voor de Appartement alert en krijg bericht als er plek is in een Gastenhuis van uw keuze.

Word zorgpionier

Benieuwd of het zorgpionierschap iets voor je is?

Bekijk onze vacature

Voorzieningen in dit Gastenhuis

Zodra deze vestiging open is, verschijnen er meer foto’s

20 appartementen

Twee huiskamers

Open keuken, eigen koks die vers koken, bezoek kan mee-eten

Tuin met terras

Parkeren

Ligging in of nabij centrum

Winkels op loopafstand

Horeca op loopafstand

Wandelpad vanaf ons huis

Kapper

Pedicure

Bewegingsactiviteiten

Muzikale activiteiten

Creatieve activiteiten

Actueel in Gastenhuis Voorschoten

Tikkie eigenwijze zorgpionier (zorgmanager/locatiemanager)

vacature

20 november 2023 –

Op zoek naar een baan als zorgmanager / locatiemanager binnen een dementievriendelijk zorgconcept? Waarbij je je eigen kleinschalige zorghuis runt, met open deuren en de bewoner op 1? Dit is je kans!

Wij zoeken zorgpioniers voor onze nieuwe Gastenhuizen in Amsterdam Overhoeks, Soesterberg, Voorschoten en vele toekomstige locaties. Gastenhuis Soesterberg opent in 2024. De andere later.

 1. Bewezen concept met hoge klant – en medewerkertevredenheid;
 2. Je eigen team samenstellen;
 3. Keuze uit verschillende locaties;
 4. In cao-loondienst, met extra’s.

Dit ga je doen

Je wordt verantwoordelijk voor de zorg en begeleiding in jouw Gastenhuis. Uiteraard volgens onze dementievriendelijke visie. Je werft je eigen team en bewoners, ondersteund door ons hoofdkantoor. Je zorgt dat je team goed functioneert, en dat je bewoners en hun familie zich geborgen en thuis voelen. Je werkt volgens het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. En regisseert de samenwerking met externe zorgprofessionals, casemanagers en dementie partners in de buurt. Ook zoek je verbinding met de buurt, lokale ondernemers en de pers. Zo help je bij het dementievriendelijker maken van je omgeving.

Ook run je het huis wat betreft huishouding, financiën en onderhoud, ondersteund door het hoofdkantoor.

Over Het Gastenhuis

Het Gastenhuis biedt een liefdevol thuis aan mensen met dementie in steeds meer gemeenten. Kleinschalig, open en midden in de maatschappij. Ons concept is erg in trek, omdat je bij ons, ondanks je dementie, een zo normaal mogelijk leven kunt leiden. Vrijheid en eigen regie voor de bewoner staan voorop. Dat dit goed werkt, blijkt uit de hoge klant- en medewerkertevredenheid (resp. 9,1 en 8,1, ZorgfocuZ 2022). Wij staan al 2 jaar op rij in de ZorgkaartNederland Top-10 van best gewaardeerde verpleeghuizen.

Ieder huis wordt geleid door een locatiemanager of zorg(echt)paar. Afhankelijk van jouw competenties en ervaring kan dat alleen of samen met je partner of een (oud) collega. Desgewenst kun je wonen in de comfortabele dienstwoning naast het Gastenhuis. Wij hebben veel vestigingen in ontwikkeling, meer dan je ziet op onze website.

Heb je het gevoel dat het nu of later iets voor je is? Vraag onze brochure aan (gebruik onderstaande knop), of bel of mail ons!

Mail mij de brochure ‘Word Zorgpionier’

Wat wij bieden

 • Prima arbeidsvoorwaarden en salaris;
 • Uitgebreid inwerktraject en begeleiding;
 • De vrijheid om jouw huis naar eigen inzicht te runnen;
 • Deel zijn van onze gedreven Gastenhuis-organisatie met ruim 750 collega’s;
 • Ondersteuning bij inkoop, financiën, administratie, facilitair- en HR-management, kwaliteit en communicatie;
 • Niet in de laatste plaats: de voldoening om samen met ons te werken aan verbetering van de zorg.

Wat wij vragen

 • Ruime ervaring in de (dementie)zorg;
 • Minimaal 4 jaar leidinggevende ervaring;
 • HBO werk- en denkniveau;
 • Empathie, ondernemingszin, organisatievermogen, creativiteit, zorgvuldigheid en communicatief sterk.

Sfeer proeven?

Benieuwd of het zorgpionierschap iets voor je is? Neem een kijkje op onze Bij ons kijken-pagina. Vraag de brochure ‘Word Zorgpionier’ aan. En ga even neuzen op Facebook of ons YouTube-kanaal!

Snel meer weten of solliciteren?

Benieuwd of jouw wensen matchen met deze bijzondere baan? Bel of mail met Trudy van Kampen via 06 17 32 49 15 of zorgpioniers@hetgastenhuis.nl. Meteen solliciteren? Laat je gegevens achter via de solliciteerknop. We zorgen dat je binnen een week weet welke mogelijkheden er voor je zijn. Wij kijken er naar uit jou te spreken!

Lees meer

Wanneer zien wij elkaar?

Zodra dit Gastenhuis bijna af is, organiseren wij een open huis. Hier kunt u kennismaken met de locatiemanager(s) van deze vestiging en krijgt u een rondleiding door het huis. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie!

Tarieven

Wat kost wonen bij een Gastenhuis? En hoe vraag je vergoeding aan vanuit de Wet langdurige zorg?

Lees meer

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief