Er bestaat geen standaard zorg voor mensen met dementie. Goede dementiezorg draait vooral om persoonlijke aandacht. Tijd hebben voor iemand. Een band opbouwen. Pas wanneer je iemand goed kent, kun je iemand helpen zo dicht mogelijk bij zichzelf te blijven en zijn of haar kwaliteit van leven te behouden.

Het Gastenhuis werkt daarom met vaste gezichten in de zorg, die veel contact onderhouden met de mensen om iemand heen. Elke vestiging wordt met hart en ziel geleid door een inwonend zorg(echt)paar.

Met Het Gastenhuis laten we zien dat iemands ‘laatste verhuizing’ ook een heel gewone kan zijn. Naar een plek die simpelweg beter past bij een nieuwe levensfase. Zo hopen we onnodig lang thuiswonen, met eenzaamheid en overbelaste mantelzorgers tot gevolg, te kunnen voorkomen. We vinden dan ook alles belangrijk wat u thuis in uw eigen huis ook belangrijk vindt. Warmte, gezelligheid, een mooie en praktische keuken waar dagelijks vers gekookt wordt, een hoekje om je terug te trekken en een fijne tuin waarop je een goed zicht hebt. Een tuin die liefst nog een verlengstuk van je woonkamer vormt. Allemaal dingen waardoor je je thuis voelt en op je gemak. Ook zijn buren, vrienden en kennissen altijd welkom, net als thuis. We hebben geen receptie of bezoekuren en als mantelzorger krijg je gewoon een huissleutel.

Sociëteit

Elke vestiging beschikt over een tweede woonkamer. Onze ‘sociëteit’. Hier organiseren we vaak extra activiteiten waarbij ook mensen met dementie welkom zijn die nog thuis wonen.

Eigen regie

In het Gastenhuis volgen we het ritme van onze bewoners en hebben we veel oog voor hun persoonlijke interesses. Respect en behoud van eigen regie staan voorop. Mantelzorgers spelen hierin een belangrijke rol. Daarom openen wij voor iedere klant een digitaal ‘gastenboek’, waarin ontwikkelingen op fysiek en geestelijk gebied worden bijgehouden. Dit is ook voor hen toegankelijk. Zo zorgen we er mede voor dat de regie over de zorg bij u en uw naaste blijft.

Medische begeleiding

Belangrijk in de zorg voor mensen met dementie is ook een goede medische begeleiding. Mensen met dementie zijn extra kwetsbaar, omdat zij vaak niet meer in staat zijn om aan te geven dat er iets niet in orde is. Een Gastenhuis heeft daarvoor geen artsen in dienst, maar werkt samen met de plaatselijke huisarts. Indien nodig kunnen zorg(echt)paren ruggespraak houden met een team van specialisten in de ouderengeneeskunde en dementie.

Laatste nieuws

Onze huizen