Het Gastenhuis biedt een liefdevol thuis aan mensen met dementie op een groeiend aantal plekken in Nederland. Ieder huis biedt 20 appartementen, waarvan twee voor (echt)paren. Onze huizen liggen in stads- of dorpskernen of middenin de wijk. Zodat er contact is met de buurt en je er makkelijker even op uit gaat.

Ieder huis heeft twee huiskamers, een gezellige open keuken en tuin rondom. De appartementen beneden hebben een eigen tuintje. Onze voor- en achterdeur zijn gewoon open, zodat je als bewoner kunt gaan en staan waar je wilt. De deuren zijn ook open voor bezoek, dat op ieder tijdstip welkom is.

Bijzonder is dat ieder huis wordt geleid door een (echt)paar of duo met een gedegen achtergrond in de zorg. Zij wonen, al dan niet met hun gezin, in de dienstwoning naast het huis. Daardoor leven we een beetje als een grote familie samen. Het zorgt voor een vertrouwde sfeer,  korte lijntjes en binding met buurtgenoten. Een vast team van ca. 25 medewerkers levert de dagelijkse zorg en begeleiding. Van verpleegkundigen en verzorgenden tot gastheren en -vrouwen en woonzorgbegeleiders. En niet te vergeten koks, die dagelijks vers koken en bewoners daar graag bij betrekken.

Om de sfeer te proeven kunt u onze nieuwsberichten en filmpjes bekijken, of onze Facebook-pagina.

Vrijheid en eigen regie

Wij hebben een geëmancipeerde visie op dementiezorg. Vrijheid, geborgenheid en eigen regie staan bij ons voorop. Het Gastenhuis is úw huis. U bepaalt zelf hoe u leeft, met wie u omgaat en hoe laat u thuis komt of naar bed gaat. Uw appartement richt u in naar eigen smaak. Tegelijk hebt u wel de gezelligheid en aanspraak van de mensen om u heen. Wij spelen in op ieders unieke persoonlijkheid en voorkeuren en helpen uw sociale contacten en liefhebberijen voortzetten. Juist dat geeft ons voldoening! We werken daarbij graag samen met uw familie, huisarts, specialist en eventuele therapeuten.

Persoonlijke aandacht

Door de kleinschalige opzet en vaste teams leren kennen onze bewoners en medewerkers elkaar goed. Contact, humor, beweging en gezelligheid vinden we belangrijker dan regeltjes. Het gaat ons erom dat u zich geborgen en thuis voelt. Soms duurt dat even. Dat is logisch en daar nemen we de tijd voor.

Betaalbaar

Wonen in een Gastenhuis is betaalbaar voor mensen met een gemiddeld (pensioen)inkomen. Dus niet alleen voor de welgestelden. De zorg wordt vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (via het persoonsgebonden budget). Hier leest u alles over de kosten en vergoeding.

Tevreden klanten en medewerkers

Het Gastenhuis scoorde in 2020 een 9,1 op klanttevredenheid en een 8,1 op medewerkertevredenheid (ZorgFocuz, 2020). Zorgkaart Nederland riep ons uit tot best gewaardeerde verpleeghuis van 2020. Wij werken volgens het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg (maar niet dogmatisch), zijn ISO-gecertificeerd en hanteren arbeidsvoorwaarden conform de CAO VVT.

Ieder nieuw Gastenhuis zit snel vol, meestal al voor de opening. Ondanks de schaarste van zorgpersoneel lukt het ons gelukkig nog om goede medewerkers aan ons te binden. Mensen met hart voor het vak werken graag bij ons omdat zij hier de zorg kunnen bieden waar zij in geloven. En daar waardering voor krijgen. Daar zijn we superblij mee, want zij maken het verschil!

Laatste nieuws

Onze huizen

Neem even een momentje..

...om onze Privacy verklaring te bekijken.
Bij Het Gastenhuis gaan wij zorgvuldig om met uw persoonlijke gegevens.
Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies. De tracking cookies gebruiken wij alleen voor wervingscampagnes. Wij verzamelen alleen anoniem statistieken van bezoekers.

Privacy verklaring | Deze balk sluiten