Het Gastenhuis biedt liefdevolle, huiselijke woonzorg voor mensen met dementie. Wij hebben twaalf vestigingen in Nederland, en tientallen in ontwikkeling. Om de sfeer te proeven kunt u onze nieuwsberichten en filmpjes bekijken, of onze Facebook-pagina.

Bijzonder is dat ieder Gastenhuis wordt geleid door een zorgechtpaar, dat naast het huis woont. Daardoor leven we een beetje als een grote familie samen. Het zorgt voor korte lijntjes, een vertrouwde sfeer en binding met de buurt. Een vast team van ruim 20 medewerkers levert de dagelijkse zorg en begeleiding: van verpleegkundigen, woonzorgbegeleiders en verzorgenden IG tot en met gastvrouwen en koks die dagelijks vers koken.

Elk huis heeft 20 appartementen, waarvan twee voor (echt)paren. Wij zijn gevestigd op locaties middenin de maatschappij: in stads- en dorpskernen of woonwijken. Zodat er in de buurt iets valt te beleven en je er makkelijker op uit gaat.

Betaalbaar

Wonen in een Gastenhuis is betaalbaar voor mensen met een gemiddeld (pensioen)inkomen. Dus niet alleen voor de welgestelden, zoals bij de meeste particuliere aanbieders. De zorg wordt vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (via het persoonsgebonden budget). Hier leest u alles over de kosten en vergoeding.

Autonomie en open deuren

Het Gastenhuis heeft een uitgesproken, geëmancipeerde visie op dementiezorg. Geen van de bewoners van onze huizen is hetzelfde en daar spelen wij met onze zorg en begeleiding op in. Uw autonomie en eigenheid staan voorop. U bepaalt zelf hoe u leeft, met wie u omgaat en hoe laat u thuis komt of naar bed gaat. Uw sociale contacten en liefhebberijen helpen wij u voortzetten. Uw appartement richt u in naar eigen smaak. En u kunt gewoon de voor- en achterdeur uit wanneer u wilt. Ook voor uw bezoek staat de deur altijd open. Raakt u de weg wel eens kwijt? Dan krijgt u een spotter mee.

Persoonlijke aandacht

Onze manier van werken is erop gericht dat we u goed leren kennen en begrijpen en u zich fijn en geborgen bij ons voelt. Contact, humor, warmte, beweging en gezelligheid vinden we belangrijker dan op tijd aan tafel of de afwas. Uiteraard werken we nauw samen met uw familie, huisarts, specialist en therapeuten.

Tevreden klanten en medewerkers

Het Gastenhuis werkt volgens het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg (maar niet dogmatisch), is ISO-gecertificeerd en hanteert goede arbeidsvoorwaarden conform de CAO VVT. Onze klant- en medewerkertevredenheid is hoog, ons ziekteverzuim laag, en ieder nieuw Gastenhuis zit in een mum van tijd vol. Ondanks de schaarste van zorgpersoneel lukt het ons gelukkig nog relatief makkelijk om goede medewerkers aan ons te binden. Mensen met hart voor het vak werken graag bij ons vanwege de visie en werkwijze. Daar zijn we superblij mee, want zij maken het verschil!

Laatste nieuws

Onze huizen

Neem even een momentje..

...om onze Privacy verklaring te bekijken.
Bij Het Gastenhuis gaan wij zorgvuldig om met uw persoonlijke gegevens.
Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies. De tracking cookies gebruiken wij alleen voor wervingscampagnes. Wij verzamelen alleen anoniem statistieken van bezoekers.

Privacy verklaring | Deze balk sluiten