cxj21t7dkpy2ivvh8ya9gsngt192n5

‘Dementie of niet, je bent en blijft een mens’

‘Dementie of niet, je bent en blijft een mens’

In Soesterberg is een prachtig nieuw en indrukwekkend Gastenhuis verrezen. Diane de Jong en Judith Eitink zijn de locatiemanagers die dit huis vanaf september 2024 mogen gaan leiden. “We zitten hier tussen het groen, op een prachtig landgoed, en de voorzieningen voor de bewoners zijn gewoon op loopafstand. ”

Voor Diane is het niet voor het eerst dat zij een Gastenhuis zal runnen. Sterker nog, samen met haar man Emiel – die als formulecoach ook nog voor het Gastenhuis werkt – was zij verantwoordelijk voor het tweede Gastenhuis in Vleuten. Inmiddels is Het Gastenhuis Soesterberg het 24e huis dat dit jaar opent. Diane: “Ik wilde heel graag weer een nieuw huis opzetten en dat mag ik nu gaan doen, samen met kersverse locatiemanager Judith, die zelfs in Soesterberg woont.”

Matchgesprekken

“Vleuten was prachtig en deze wordt ook weer heel mooi,” zegt Diane stralend. “Ik miste het contact met de bewoners en met de families. Het mooie is dat dit een dubbel Gastenhuis is met in totaal 38 appartementen. Het gaat dus om twee aparte huizen waardoor het klein blijft aanvoelen en waar iedereen elkaar kent. Dat is echt de grote kracht.” Judith vertelt dat zij bij toeval het Gastenhuis heeft ontmoet: “Ik wandel heel graag en toen ik eens een andere route nam, stond ik oog in oog met dit indrukwekkende pand in aanbouw. Ik wist nog niet wat het was, maar ik weet nog dat ik dacht: als ik hier toch eens zou mogen werken, zo middenin het groen, op zo’n schitterende locatie. Iets verderop zag ik een groot bord waarop stond dat er een bevlogen locatiemanager werd gezocht. Ik heb een facilitaire achtergrond in de zorg, binnen een ouderenorganisatie en in een ziekenhuis. Zo is het balletje gaan rollen en een paar gesprekken later was alles zo goed als rond.”

Kennis en ervaring

“Het is fijn om te weten dat Diane door de wol is geverfd,” aldus Judith. “Zij heeft heel veel kennis en ervaring, daar leer ik graag van. Het concept van het Gastenhuis spreekt ons beiden enorm aan; de regie in eigen hand houden en het open deurenbeleid zijn daar nog maar twee sterke voorbeelden van. Je bent mens en je blijft mens, of je nu wel of geen dementie hebt. Je wilt graag datgene blijven doen wat je kunt.”

Centrum Soesterberg

Diane: “Zo hadden we vanmorgen nog een gesprek met een meneer die in Soesterberg woont en graag naar de markt gaat. Hij wist prima te vertellen dat ze er een goede viskraam hebben, én knoflookolijven. Zo’n uitje is voor hem belangrijk, dus wij zorgen ervoor dat hij dit straks gewoon kan doorzetten bij ons. Wat ik meeneem vanuit Vleuten naar hier? Dat ook mensen zonder een zorgdiploma geweldige bijdragen kunnen leveren. Dat werkt echt heel goed, echt werken met je hart.

Noaberschap

Diane geeft aan dat het een prachtige woon en werkomgeving is: “Het is hier prachtig mooi in het groen en het lopen naar het centrum van Soesterberg is ook mogelijk. Op het landgoed staat naast Het Gastenhuis ook een villa en een appartementencomplex waar mensen kunnen wonen met een lichte zorgvraag. Onderdeel van het wonen is dat deze mensen naar elkaar omkijken”. Zowel Diana als Judith komen uit het oosten van het land waar ‘Noaberschap’, naar elkaar omkijken, belangrijk is.

Goede mensen zijn zeer welkom!

Diane en Judith zijn momenteel bezig met de sollicitatiegesprekken om het team op volle sterkte te krijgen, maar ze zoeken zeker ook nog goede en fijne mensen. “Dit mogen zowel gediplomeerde als niet gediplomeerde collega’s zijn, mensen met het hart op de juiste plek. Oftewel, ben jij nuchter en sta jij met beide benen op de grond? Dan kunnen wij jou heel goed gebruiken in ons mooie nieuwe huis. Binnen Het Gastenhuis krijg je als medewerker de regelruimte en tijd om je werk waardig te doen voor onze bewoners. Je kunt hier echt met je hart werken.

Deel dit interview

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze halfjaarlijkse nieuwsbrief

  Tarieven

  Wat kost wonen bij een Gastenhuis? En hoe vraag je vergoeding aan vanuit de Wet langdurige zorg?

  Lees meer

  Vacatures

  Deel jij onze visie op dementiezorg? Wij zijn doorlopend op zoek naar zorgtalent op alle niveaus.

  Bekijk onze vacatures