18 juni 2018geplaatst door Het Gastenhuis

Wie kent hem nog? De Lada. Diep in Rusland in de stad Togliatti worden in een mega-fabriek tot op de dag van vandaag auto’s van dit merk geproduceerd.

Emiel de Jong van Het Gastenhuis Vleuten is een van de laatste bezitters van een Lada. En wat voor eentje. Een Niva! Emiel kocht deze vierwiel aangedreven terreinauto in augustus 2009 en knapte hem helemaal zelf op. Eindeloos veel YouTube filmpjes moest hij er voor kijken en heel wat auto-onderdelen passeerden de Duitse en Belgische grens. Maar, met succes! Drie jaar sleutelen later reed de Niva weer als een zonnetje.

De Lada Niva zet hij nu met grote regelmaat in om “landelijke” ritjes te maken met de bewoners van het Gastenhuis Vleuten. Guda, een van hun bewoonsters, altijd vrolijk en energiek, rijdt maar al te graag mee. Ze houdt ervan om buiten te zijn. Dagelijks werkt ze in de moestuin bij het Gastenhuis en maakt ze met Ada, die in het appartement naast haar woont, flinke wandelingen van een uur of twee. Met een grote lach op haar gezicht stapte ze onlangs in de Niva. Ze genoot zo van de rit dat de auto na afloop een diepe buiging van haar kreeg. Ter afscheid en als dank. Woont u in de omgeving van Vleuten – De Meern? Dan ziet u hem binnenkort vast wel een keer voorbij komen. Houd ‘m in de gaten!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *