Initiatiefnemers en visie

Het Gastenhuis is een initiatief van Annemieke Bambach en Clasien Schakenraad. Door persoonlijke ervaring met 24-uurs dementiezorg in hun werk en omgeving, ontstond bij beiden de overtuiging dat het anders moest kunnen, menselijker.

Sinds 2007 bouwen zij aan hun ideaal: een alternatief voor het verpleeghuis, dat zo thuis als mogelijk voelt. Een plek waar je jezelf kunt zijn en blijven. Liefdevol, huiselijk, open en midden in de maatschappij.

Visie

“Als we als samenleving opener zijn over dementie, kunnen mensen met deze ziekte aangenamer leven. Het is een emancipatieslag die we met elkaar moeten maken. Zeker omdat steeds meer mensen aan dementie lijden. Net als ieder ander hebben zij recht op een vertrouwde omgeving, waar zij zichzelf kunnen zijn en gewoon de deur uit kunnen voor een ommetje, boodschap of bezoek. Zodat zij contact en herkenning houden met de buitenwereld. Het Gastenhuis laat zien dat het kan. En dat je het op een betaalbare manier kunt organiseren, die tegelijk meerwaarde biedt aan de wijk en gemeente.”

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Privacyverklaring
De gegevens die u in dit formulier aan ons verstrekt, gebruiken wij alleen om u de nieuwsbrief te sturen. Uiteraard delen we uw gegevens niet met anderen. Alleen onze webredactie en de leidinggevende van het desbetreffende Gastenhuis kunnen uw gegevens zien. Uw gegevens wissen wij automatisch na 1 jaar. U kunt zich te allen tijde met 1 klik afmelden voor deze mails.