18 september 2017geplaatst door Trudie en Ronald Zwiers

Het is leuk om naar andermans vakantieverhalen te luisteren. Ook onze bewoners genieten van de verhalen van hun familie en onze medewerkers. Maar het is natuurlijk nog veel leuker om zelf vakantie te vieren! En dat deden we dan ook deze zomer. Een hele week lang.

'De boot voer zo langzaam en rustig, ik kon alles goed zien, wat is Dordrecht toch mooi!’ Het zijn de woorden van mw. Schmidt, die terug in haar eigen stoel in de huiskamer nog volop nageniet van onze rondvaart met de fluisterboot door de binnenstad van Dordrecht. Net een tochtje door Venetië! En niet alleen de boottocht voelde Italiaans. De hele dag stond in het teken van Italië. Zo hebben we voordat we met bijna alle bewoners aan boord gingen eerst nog heerlijk genoten van onze zelfgemaakte pizzaatjes.

De volgende dag was het de beurt aan Frankrijk, met een heuse ‘Tour de Dordrecht’ op een geleende duo-fiets. Wat een enthousiasme voor deze sportieve activiteit. Het was dringen geblazen in de hal voor een kwartiertje fietsen op deze Franse dag. Moe maar voldaan schoof iedereen ’s avonds aan voor een frans diner, dat we afsloten met een heus kaasplankje. Hulde aan de kok!

‘Wat was die kleine giraffe schattig!’

Woensdag stond in het teken van Afrika en brachten we een bezoek aan Blijdorp. Bewoners, familieleden, medewerkers en vrijwilligers: iedereen genoot van de dieren, van elkaar, van de door AH gesponsorde lunch en van het afsluitende ijsje. Wat was het heerlijk om bij terugkomst alleen maar enthousiaste verhalen te horen en al die gezond gekleurde gezichten te zien. Niks zo lekker na zo’n dag als patat met appelmoes, dus dat aten we die avond. En daarna was het voor velen toch wat eerder bedtijd dan normaal.

Ook de volgende dag gingen we weer lekker naar buiten, want na de koffie stond ons op deze 'Hollandse dag' een rondrit met het toeristische treintje door de Dordtse binnenstad te wachten. Een uur lang bevonden we ons tussen prachtige gebouwen, knusse hofjes, sfeervolle havens en veel gezellige mensen. En alweer was het prachtig weer.

Bloemen en bami

We sloten onze vakantieweek af met een Chinese dag. Gewoon lekker thuis, na alle drukte van de dagen ervoor. In het zonnetje op het terras maakten we bloemstukjes, waar het later op de dag in de huiskamer en in veel appartementen heerlijk naar rook. En natuurlijk werd er met trots verteld dat de stukjes zelfgemaakt waren. ’s Avonds dineerden we met bami en nasi, die minstens zo gewaardeerd werden als de hollandse kost van de dag ervoor. Een feestelijk einde van een ontzettend geslaagde vakantieweek.

Onze vakantieweek vond plaats in augustus. Maar ook in juli hadden we al twee heel bijzondere activiteiten.

Zomerfeest

Tijdens ons zomerfeest op 1 juli blikten we terug op de eerste periode van wonen en werken in ons Gastenhuis. Er was een heerlijk buffet en de barbecue rookte. In aanwezigheid van al onze bewoners en hun familie, onze medewerkers en hun partners en onze vrijwilligers, knipte mevrouw Braanker alsnog namens alle bewoners een lintje door. We hoorden zoveel tevreden geluiden over het reilen en zeilen in ons huis, dankbaarheid voor de goede zorgen, tevredenheid over alle liefde en geduld van onze medewerkers en enthousiasme over alle activiteiten… Om stil van te worden.

Een wandeling over ‘the yellow brick road’

Halverwege juli was het tijd voor een bijzonder middagje uit. In de bioscoop bij ons om de hoek werd speciaal voor onze bewoners ‘the Wizard of Oz’ vertoond, in de originele versie uit 1939 met Judy Garland. In een eigen zaal keken we 2 uur lang in alle rust naar de mooie beelden en genoten we van de liedjes. Daarna liepen we met elkaar terug naar de Vest voor een hapje en drankje. Nog steeds onder de indruk. Zo mooi om te zien dat de bioscoopkaartjes zorgvuldig bewaard werden en met trots getoond werden aan het bezoek. Dit gaan we zeker vaker doen.

Als team kijken we voldaan en dankbaar terug op een mooie zomerperiode. En niet alleen op de activiteiten uit dit bericht, maar ook op de kleine dagelijkse dingen waarmee we kleur hebben willen geven aan het leven van onze bewoners. Want een ijsje in het zonnetje op ons terras? Dat is net zo  goed een geluksmomentje.