7 mei 2018geplaatst door Het Gastenhuis

In het Gastenhuis kunnen mensen met dementie wonen zoals thuis. Veel van onze bewoners ervaren de overgang naar het Gastenhuis dan ook als een gewone verhuizing. Ze leven er hun eigen ritme, oefenen hun eigen hobby’s uit, worden voor ‘vol’ aangezien en hebben een appartement waarin ze hun karakter weerspiegeld zien. Onlangs mochten we bij een aantal van hen even binnenkijken.

Een eenkamerappartement in het Gastenhuis is circa 35 m2 groot. Een tweekamerappartement, geschikt voor een echtpaar, circa 50 m2. Onderstaande foto’s laten prachtig zien hoe ieders identiteit hier tot z’n recht kan komen.

De appartementen beschikken allemaal over een eigen badkamer met toilet en een kleine pantry. Maar voor het eten en de gezelligheid zoekt iedereen elkaar op in onze gezamenlijke woonkamer. De open keuken (laatste foto) nodigt altijd weer uit om mee te helpen met de voorbereidingen voor de maaltijd.

Ook wonen in een Gastenhuis?

Zomer 2018 opent onze vijfde vestiging in Leusden. In januari volgen Vlijmen en Warmond. In Teteringen (Breda), Druten, Vleuten en Dordrecht wordt al volop gewoond en geleefd.