6 februari 2019geplaatst door Trudie en Ronald Zwiers

Eind vorig jaar werden we benaderd door de Taalclub Dordrecht met een bijzondere vraag. Op zoek naar manieren om de taallessen voor nieuwe Nederlanders praktischer in te richten, vroegen zij zich af of een samenwerking met Het Gastenhuis mogelijk was.

Hieruit ontstond het idee om wekelijks een wandeling te gaan maken met onze bewoners. Voor hen hen een mooie gelegenheid om hun Nederlands in de praktijk te brengen en voor onze bewoners een heerlijk uitje.

De eerste wandeling startten we wat onwennig, maar al heel snel raakte iedereen met elkaar in gesprek. Er is zoveel te zien als je wandelt en daar is dan volop met elkaar over te praten. Wat is er allemaal te koop op de markt? Wat zijn de leuke winkels en waar zou de bioscoop zijn? Er kwamen hele gesprekken op gang over vroeger en nu: zo bijzonder! Bij terugkomst werd er nog gezellig nagepraat met een drankje en wat lekkers. Onze bewoners wilden toch graag nog wel meer weten over waar iedereen vandaan kwam en hoelang men al in Nederland was.

Hopelijk volgen er nog vele wandel- en gesprekskilometers met mooi weer, een frisse neus en gezellige gesprekjes. Vooralsnog is ons wandelproject in elk geval een groot succes.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *