26 maart 2019geplaatst door Evert de Groot & Geke Haasjes

21 maart start officieel het voorjaar. Dit jaar zorgde de zon voor een echt lentegevoel! Heel fijn, want we gingen met z’n allen naar de Loonse en Drunense Duinen. We wandelden heerlijk in dit Nationale Park en genoten op het terras van ‘De Rustende Jager’ in het zonnetje van een drankje.

Biezenmortel

Het restaurant ‘De Rustende Jager’, het begin- en eindpunt van onze wandeling, ligt in het plaatsje Biezenmortel, zo’n twintig minuten rijden vanaf Vlijmen. We gingen er met twee busjes naartoe. Het was een mooi toertochtje door de natuur, door prachtige veengebieden, graslanden en leuke dorpjes.

Stuifzand

Na het busritje trokken we het enorme stuifzandgebied ‘De Loonse- en Drunense Duinen’ in. Jan stond geregeld stil en wees de anderen op de geluiden uit de natuur. Het kloppen van de specht op een boom merkte hij als eerste op. Riet had meer oog voor alles wat op de grond lag aan eikels en dennenappels. Samen met haar man klom ze een zandduin op om daar samen op de foto te gaan.

Terras

Met de blossen op onze wangen van alle buitenlucht dronken we bij ‘De Rustende Jager’ ons wel verdiende drankje. Daarna ging het weer richting Vlijmen. De volgende dag was het weer zo mogelijk nog mooier! Op ons eigen terras konden we de gloednieuwe parasols in gebruik nemen. We vulden samen bloembakjes voor op de tuintafels en schikten bloemen in vazen voor binnen. Dat versterkte nog eens het heerlijke lentegevoel van deze dagen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *