cxj21t7dkpy2ivvh8ya9gsngt192n5

Maastricht

Gastenhuis Maastricht

Opent op korte termijn

Hartelijk welkom bij Gastenhuis Maastricht. In het eerste kwartaal van 2024 openen wij hier een nieuw liefdevol thuis voor mensen met dementie met in totaal 41 appartementen, waarvan enkele voor (echt)paren. Gastenhuis Maastricht biedt een open, dementievriendelijk thuis voor mensen met dementie.

Het huis is nog in aanbouw en komt in de mooie nieuwbouw Le Sud binnen de duurzame nieuwe woonwijk de Groene Loper. Met winkels en horeca om de hoek. Gastenhuis Maastricht wordt een dubbele locatie, met in totaal 41 appartementen waarvan enkele voor (echt)paren. Het huis krijgt drie woonlagen boven een begane grond waar de huiskamers met open keuken zijn. De openslaande deuren beneden openen naar onze binnentuin met terras. Je loopt zo de wijk in voor een boodschap of ommetje. Of maak een wandeling of duofietstocht via de groene wandel en fietspaden. Er zijn restaurants, terrassen en andere horeca op loopafstand.

Monica Soeters en Patricia Adriaanse gaan dit Gastenhuis leiden. ‘De rust in huis, de liefde voor de bewoners en verbinding maken met hen. Dat staat voor ons op nummer één.’ Lees het hele interview met Monica en Patricia hier!

De Groene Loper is een nieuwbouwproject van Ballast Nedam waarmee een nieuw stadsdeel voor Maastricht wordt gecreëerd. Ook dit Gastenhuis is gasloos en wordt voorzien van duurzame energie door warmtepompen en zonnepanelen. De Groene Loper heeft voor Nederland de Sustainable Residential Development award van de European Property Award 2020-21 gewonnen. Deze gebiedsontwikkeling is een voorbeeld op het gebied van gezondheid en maatschappelijke baten.

Meer weten?

Vraag onze brochure aan. U krijgt die dan meteen per e-mail toegestuurd.

Vraag brochure aan

Wonen of werken in Gastenhuis Maastricht?

Interesse in wonen of werken in dit Gastenhuis? Meld u vrijblijvend aan als bewoner of stuur ons je open sollicitatie. Monica en Patricia nemen dan contact met je op.

Meld u aan als bewoner

Locatiemanagers

Monica Soeters en Patricia Adriaanse

Patricia: 06 51 85 59 78
Monica: 06 51 53 60 14

Meld u aan voor de Appartement alert en krijg bericht als er plek is in een Gastenhuis van uw keuze.

Actuele vacatures

Benieuwd naar de vacatures van Gastenhuis Maastricht?

Bekijk ze hier!

Voorzieningen in dit Gastenhuis

Zodra deze vestiging open is, verschijnen er meer foto’s

41 appartementen

Twee huiskamers

Open keuken, eigen koks die vers koken, bezoek kan mee-eten

Ruime binnenplaats op de begane grond met terrassen.

Parkeren voor de deur

Ligging in of nabij centrum

Winkels op loopafstand

Horeca op loopafstand

Wandelpad vanaf ons huis

Kapper

Pedicure

Bewegingsactiviteiten

Muzikale activiteiten

Creatieve activiteiten

Actueel in Gastenhuis Maastricht

Helpende (plus)

vacature

16 november 2023 –

Ben jij, Helpende of Helpende Plus, op zoek naar een fijne baan in de ouderenzorg? Waar je de tijd hebt voor de mensen voor wie je zorgt? Geloof jij, dat iemand met dementie nog best een aangenaam leven kan hebben? Als hij maar begrepen wordt, lekker onder de mensen is, en niet in zijn vrijheid wordt beperkt?

Werk jij liever vanuit je gevoel en creativiteit dan vanuit regels en protocollen? En hou je niet van logge organisaties, overbodig management en bureaucratie? Wij maken graag kennis met je.

 1. Tijd voor persoonlijke aandacht;
 2. Kleinschalige, huiselijke woonzorg met open deuren;
 3. Een plek waar je wordt gezien en gewaardeerd;
 4. Hoge klant- en medewerkertevredenheid, Top-10 positie ZorgkaartNederland.

Bijzondere werkplek

In dit Gastenhuis wonen 22 mensen met dementie, en maak je deel uit van een vast team van ca. 25 collega’s. Bewoners kunnen gewoon de deur uit voor een boodschap, ommetje of bezoek. Zij hebben hun eigen appartement met badkamer en kitchenette, en sommigen een tuintje. Onze koks koken dagelijks vers en gezond, bewoners helpen mee. In onze teams is iedereen gelijk. Per huis zijn er slechts 1 of 2 leidinggevenden. Kortom: korte lijntjes, en een persoonlijke sfeer.

Mail mij de brochure ‘Werken bij’

Wat ga je doen?

Je start de dagdienst met het begeleiden en ondersteunen van onze bewoners bij het wassen en aankleden. Gedurende de dag speel je in op de vragen en behoeftes van de bewoners. Dit varieert van een praatje, een wandeling maken, een spelletje doen, tafels dekken en afruimen en waar nodig hulp bij het eten. Samen met je collega’s zorg je voor een huiselijke en warme sfeer, waarin iedereen zich thuis voelt. In de avond zorg je voor rust en ontspanning en begeleid je de bewoners op hun tijd naar bed. 

Wat wij bieden

 • Prima arbeidsvoorwaarden conform de CAO VVT, plus een paar extra’s. Hier lees je alle arbeidsvoorwaarden;
 • Eigen regie vinden we niet alleen belangrijk voor bewoners. Ook als medewerker krijg je ruimte om veel zelf te bepalen. Kijk maar eens naar dit filmpje van Jacqueline.

Wat wij vragen

 • Diploma Helpende niveau 2 of 2 Plus;
 • Bij voorkeur ervaring in de zorg voor mensen met dementie;
 • Een positieve en empathische instelling;
 • Flexibiliteit om alle diensten te draaien, uiteraard in overleg.

Sfeer proeven?

Benieuwd of werken bij Het Gastenhuis iets voor je is? Kijk onderstaande video van Priscilla. Meer video’s zie je op onze Bij ons kijken-pagina. Vraag de Werken bij-brochure aan. En ga even neuzen op Facebook of ons YouTube-kanaal!

Lees meer

(Hobby)kok

vacature

16 november 2023 –

Kook jij graag voor groepen in een sociale, huiselijke setting? Waar jij alles regelt van inkoop t/m receptuur? Vind je het een uitdaging om in te spelen op de smaak van onze bewoners? En hen bij het koken te betrekken? Dit is je kans!

 1. Kleinschalige, huiselijke ouderenzorg met open deuren;
 2. Veel vrijheid, uren in overleg;
 3. Een plek waar je wordt gezien en gewaardeerd;
 4. Prima CAO-arbeidsvoorwaarden, incl. pensioen, eindejaarsuitkering en extra’s;

Bijzondere werkplek

In dit Gastenhuis wonen 22 mensen met dementie. Je maakt je deel uit van een vast team van ca. 25 collega’s. Bewoners kunnen gewoon de deur uit voor een boodschap, ommetje of bezoek. In onze teams is iedereen gelijk. Per huis zijn er slechts 1 of 2 leidinggevenden. Korte lijntjes dus, en een persoonlijke sfeer.

Mail mij de brochure ‘Werken bij’

Wat ga je doen?

Je kookt dagelijks vers en gezond voor onze bewoners en je collega’s. Je betrekt bewoners bij het koken: je hebt dus ook een sociale rol. Samen met je collega’s zorg je voor een gezellige sfeer. Jouw werkplek is een mooie open keuken voorzien van moderne apparatuur.

Wat wij bieden

 • Prima arbeidsvoorwaarden conform de CAO VVT, plus extra’s. Hier lees je alle; arbeidsvoorwaarden;
 • De krijgt om te werken vanuit je creativiteit en gevoel. Kijk maar eens naar dit filmpje van Pieter.

Wat wij vragen

 • Bij voorkeur ervaring met het koken voor groepen;
 • Een koksdiploma is mooi, maar geen harde eis;
 • Je bent sociaal en geduldig;
 • Creativiteit, vindingrijkheid, buiten de regels durven denken;
 • Je houdt je aan de HACCP-wetgeving voor voedselveiligheid;
 • Je bent flexibel inzetbaar.

Sfeer proeven?

Benieuwd of werken bij Het Gastenhuis als kok iets voor je is? Kijk onderstaande video van Pieter. Meer video’s zie je op onze Bij ons kijken-pagina. Vraag de Werken bij-brochure aan. En ga even neuzen op Facebook of ons YouTube-kanaal!

Lees meer

Verpleegkundige

vacature

18 oktober 2023 –

Wil jij de tijd hebben voor de mensen voor wie je zorgt? Geloof jij, dat iemand met een gevorderde dementie nog best een aangenaam leven kan hebben? Als hij maar begrepen wordt, lekker onder de mensen is, en niet in zijn vrijheid wordt beknot?

Werk jij liever vanuit je gevoel en creativiteit dan vanuit regels en protocollen? En hou je niet van logge organisaties, overbodig management en bureaucratie? Dan maken wij graag kennis met je!

 • De zorg bieden waarin jij gelooft;
 • Kleinschalige, huiselijke omgeving met open deuren;
 • Een plek waar je wordt gezien en gewaardeerd;
 • Hoge klant- en medewerkertevredenheid, Top-10 positie ZorgkaartNederland

Een bijzondere werkplek

In ieder Gastenhuis wonen 22 mensen met dementie, en maak je deel uit van een vast team van ca. 25 collega’s. Onze deuren zijn open en hebben een ruime tuin. Bewoners kunnen gewoon de deur uit voor een boodschap, ommetje of bezoek. Zij hebben hun eigen appartement met badkamer en kitchenette, en sommigen een tuintje. Dagelijks wordt er vers en gezond gekookt door eigen koks, in de open keuken. Als je wilt, eet je gezellig mee.

Gastenhuizen worden geleid door en of twee ervaren leidinggevenden. De meesten zijn (echt)paren, die in de dienstwoning naast het Gastenhuis wonen. Andere zijn duo’s van oud-collega’s. We hebben ook enkele huizen die door een leidinggevende solo worden gerund. Je hebt dus maximaal 2 mensen boven je. Kortom: korte lijntjes, en een persoonlijke sfeer!

Mail mij de brochure ‘Werken bij’

Wat ga je doen?

Samen met het team ben je verantwoordelijk voor het zorgproces rondom onze bewoners. Je coördineert de zorg in overleg met familie, huisarts en specialisten. Je begeleidt collega’s om de zorg op de juiste manier vorm te geven. Je spreekt acties af en bewaakt de inzet ervan. Hierbij staat de eigen regie van de bewoners centraal. Je werkt mee in dag-, avond- en weekenddiensten om ook zelf goed in het zorgproces aanwezig te zijn. Je bouwt een band op met bewoners en hun familie. Samen zorgen we voor een fijne, huiselijke sfeer, waarin iedereen zich thuis voelt.

Wat wij bieden

 • Prima arbeidsvoorwaarden conform de CAO VVT, plus een paar extra’s. Hier lees je alle arbeidsvoorwaarden.
 • Mogelijkheid om door te groeien naar locatiemanagement.

 • Eigen regie vinden we niet alleen belangrijk voor onze bewoners. Ook als medewerker krijg je ruimte om veel zelf te bepalen. Kijk maar eens naar dit filmpje van Jacqueline.

Wat wij vragen

 • Diploma Verpleegkundige niveau 4;
 • Affiniteit met mensen met dementie;
 • Flexibiliteit om alle diensten te draaien, uiteraard in overleg.

Sfeer proeven?

Benieuwd of werken bij Het Gastenhuis als verpleegkundige iets voor je is? Kijk onderstaande video van Robine. Meer video’s zie je op onze Bij ons kijken-pagina. Vraag de Werken bij-brochure aan. En ga even neuzen op Facebook of ons YouTube-kanaal!

Lees meer

Verzorgende IG (vaste nachtdienst)

vacature

18 oktober 2023 –

Wil jij de tijd hebben voor de mensen voor wie je zorgt? Geloof jij, dat iemand met een gevorderde dementie nog best een aangenaam leven kan hebben? Als hij maar begrepen wordt, lekker onder de mensen is, en niet in zijn vrijheid wordt beknot?

Werk jij liever vanuit je gevoel en creativiteit dan vanuit regels en protocollen? En hou je niet van logge organisaties, overbodig management en bureaucratie? Wij maken graag kennis met je.

 1. De zorg bieden waarin jíj gelooft;
 2. Kleinschalige, huiselijke dementiezorg met open deuren;
 3. Een plek waar je wordt gezien en gewaardeerd;
 4. Hoge klant- en medewerkertevredenheid, Top-10 positie ZorgkaartNederland

Bijzondere werkplek

In dit Gastenhuis wonen 22 mensen met dementie, en maak je deel uit van een vast team van ca. 25 collega’s. Bewoners kunnen gewoon de deur uit voor een boodschap, ommetje of bezoek. Zij hebben hun eigen appartement met badkamer en kitchenette, en sommigen een tuintje. Onze koks koken dagelijks vers en gezond, bewoners helpen mee. Onze hiërarchie is plat: per huis zijn er 1 of 2 leidinggevenden. Kortom: korte lijntjes, en een persoonlijke sfeer.

Mail mij de brochure ‘Werken bij’

Wat ga je doen?

Je draagt zorg voor rust en begeleid onze bewoners tijdens de nachtdiensten (23:00-07:00). Je adviseert je collega’s, en houdt het team en de familie goed op de hoogte via het zorgdossier en overleggen. We hebben meestal 1 of 2 stagiairs/leerlingen in het team. Jij helpt bij hun begeleiding.

Je bouwt echt een band op met bewoners, vaak ook met hun familie. Samen zorgen we voor een fijne, huiselijke sfeer, waarin iedereen zich thuis voelt.

Wat wij bieden

 • Prima arbeidsvoorwaarden conform de CAO VVT, plus een paar extra’s. Hier lees je alle arbeidsvoorwaarden.
 • Eigen regie vinden we niet alleen belangrijk voor onze bewoners. Ook als medewerker krijg je ruimte om veel zelf te bepalen. Kijk maar eens naar dit filmpje van Robine.

Wat wij vragen

 • Diploma Verzorgende IG;
 • Affiniteit met mensen met dementie;
 • Flexibiliteit om nachtdiensten te draaien, uiteraard in overleg.

Sfeer proeven?

Benieuwd of werken bij Het Gastenhuis als verzorgende IG iets voor je is? Kijk onderstaande filmpje van Priscilla. Meer video’s zie je op onze Bij ons kijken-pagina. Vraag de Werken bij-brochure aan. En ga even neuzen op Facebook of ons YouTube-kanaal!

Lees meer

Verzorgende IG

vacature

18 oktober 2023 –

Wil jij de tijd hebben voor de mensen voor wie je zorgt? Geloof jij, dat iemand met een gevorderde dementie nog best een aangenaam leven kan hebben? Als hij maar begrepen wordt, lekker onder de mensen is, en niet in zijn vrijheid wordt beknot?

Werk jij liever vanuit je gevoel en creativiteit dan vanuit regels en protocollen? En hou je niet van logge organisaties, overbodig management en bureaucratie? Wij maken graag kennis met je.

 1. De zorg bieden waarin jíj gelooft;
 2. Kleinschalige, huiselijke dementiezorg met open deuren;
 3. Een plek waar je wordt gezien en gewaardeerd;
 4. Hoge klant- en medewerkertevredenheid, Top-10 positie ZorgkaartNederland

Bijzondere werkplek

In dit Gastenhuis wonen 22 mensen met dementie, en maak je deel uit van een vast team van ca. 25 collega’s. Bewoners kunnen gewoon de deur uit voor een boodschap, ommetje of bezoek. Zij hebben hun eigen appartement met badkamer en kitchenette, en sommigen een tuintje. Onze koks koken dagelijks vers en gezond, bewoners helpen mee. Onze hiërarchie is plat: per huis zijn er 1 of 2 leidinggevenden. Kortom: korte lijntjes, en een persoonlijke sfeer.

Mail mij de brochure ‘Werken bij’

Wat ga je doen?

Samen met je team verzorg en begeleid je onze bewoners. Je adviseert je collega’s, en houdt het team en de familie goed op de hoogte via het zorgdossier en overleggen. We hebben meestal 1 of 2 stagiairs/leerlingen in het team. Jij helpt bij hun begeleiding.

Je bouwt echt een band op met bewoners, vaak ook met hun familie. Samen zorgen we voor een fijne, huiselijke sfeer, waarin iedereen zich thuis voelt.

Wat wij bieden

 • Prima arbeidsvoorwaarden conform de CAO VVT, plus een paar extra’s. Hier lees je alle arbeidsvoorwaarden.
 • Eigen regie vinden we niet alleen belangrijk voor onze bewoners. Ook als medewerker krijg je ruimte om veel zelf te bepalen.

Wat wij vragen

 • Diploma Verzorgende IG;
 • Affiniteit met mensen met dementie;
 • Flexibiliteit om alle diensten te draaien, uiteraard in overleg.

Sfeer proeven?

Benieuwd of werken bij Het Gastenhuis als verzorgende IG iets voor je is? Kijk onderstaande video van Robine. Meer video’s zie je op onze Bij ons kijken-pagina. Vraag de Werken bij-brochure aan. En ga even neuzen op Facebook of ons YouTube-kanaal!

Lees meer

Helpende plus vaste nachtdienst

vacature

18 oktober 2023 –

Ben jij, Helpende Plus, op zoek naar een fijne baan in de ouderenzorg? Waar je de tijd hebt voor de mensen voor wie je zorgt? Geloof jij, dat iemand met dementie nog best een aangenaam leven kan hebben? Als hij maar begrepen wordt, lekker onder de mensen is, en niet in zijn vrijheid wordt beperkt?

Werk jij liever vanuit je gevoel en creativiteit dan vanuit regels en protocollen? En hou je niet van logge organisaties, overbodig management en bureaucratie? Wij maken graag kennis met je.

 1. Tijd voor persoonlijke aandacht;
 2. Kleinschalige, huiselijke woonzorg met open deuren;
 3. Een plek waar je wordt gezien en gewaardeerd;
 4. Hoge klant- en medewerkertevredenheid, Top-10 positie ZorgkaartNederland.

Bijzondere werkplek

In dit Gastenhuis wonen 22 mensen met dementie, en maak je deel uit van een vast team van ca. 25 collega’s. Bewoners kunnen gewoon de deur uit voor een boodschap, ommetje of bezoek. Zij hebben hun eigen appartement met badkamer en kitchenette, en sommigen een tuintje. Onze koks koken dagelijks vers en gezond, bewoners helpen mee. In onze teams is iedereen gelijk. Per huis zijn er slechts 1 of 2 leidinggevenden. Kortom: korte lijntjes, en een persoonlijke sfeer.

Mail mij de brochure ‘Werken bij’

Wat ga je doen?

Samen met je team verzorg en begeleid je onze bewoners tijdens nachtdiensten. Je adviseert je collega’s, en houdt het team en de familie goed op de hoogte via het zorgdossier en overleggen. We hebben meestal 1 of 2 stagiairs/leerlingen in het team. Jij helpt bij hun begeleiding.

Je bouwt echt een band op met bewoners, vaak ook met hun familie. Samen zorgen we voor een fijne, huiselijke sfeer, waarin iedereen zich thuis voelt.

Wat wij bieden

 • Prima arbeidsvoorwaarden conform de CAO VVT, plus een paar extra’s. Hier lees je alle arbeidsvoorwaarden;
 • Eigen regie vinden we niet alleen belangrijk voor bewoners. Ook als medewerker krijg je ruimte om veel zelf te bepalen. Kijk maar eens naar dit filmpje van Jacqueline.

Wat wij vragen

 • Diploma Helpende niveau 2 Plus;
 • Bij voorkeur ervaring in de zorg voor mensen met dementie;
 • Een positieve en empathische instelling;
 • Flexibiliteit om alle diensten te draaien, uiteraard in overleg.

Sfeer proeven?

Benieuwd of werken bij Het Gastenhuis iets voor je is? Kijk onderstaande video van Priscilla. Meer video’s zie je op onze Bij ons kijken-pagina. Vraag de Werken bij-brochure aan. En ga even neuzen op Facebook of ons YouTube-kanaal!

Lees meer

Tarieven

Wat kost wonen bij een Gastenhuis? En hoe vraag je vergoeding aan vanuit de Wet langdurige zorg?

Lees meer

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Privacyverklaring
De gegevens die u in dit formulier aan ons verstrekt, gebruiken wij alleen om u de nieuwsbrief te sturen. Uiteraard delen we uw gegevens niet met anderen. Alleen onze webredactie en de leidinggevende van het desbetreffende Gastenhuis kunnen uw gegevens zien. Uw gegevens wissen wij automatisch na 1 jaar. U kunt zich te allen tijde met 1 klik afmelden voor deze mails.