8 december 2018geplaatst door Trudie en Ronald Zwiers

Onlangs werden we benaderd door het Dordrechts Museum. Het museum gaat speciale rondleidingen aanbieden voor mensen met de ziekte van Alzheimer of andere vormen van dementie. Zes van onze bewoners mochten deelnemen aan de allereerste VERWONDERING-rondleiding. Het werd een groot succes. Een speciaal opgeleide museumdocent bracht samen met hen de schilderijen tot leven. Alles draaide om het genieten en het beleven van kunst in een veilige en rustige omgeving.

Na de ontvangst met een kopje koffie of thee wandelden we een uurtje door het museum waarbij iedereen zichtbaar van de schilderijen genoot. Welke kleuren zijn er te zien, welke dieren? En, al kijkend naar een stadsgezicht van onze mooie oude stad, “wat kunt u vertellen over het vroegere Dordrecht?” Een heleboel schepen op het schilderij brachten ons zo bij de handel die hier werd gedreven. Gaandeweg de rondleiding kwamen er steeds meer herinneringen boven en daarmee kwam het gesprek met de gids steeds meer op gang.

Wat was het heerlijk om zo op stap te zijn met dochter of vrijwilliger. Het smaakte absoluut naar meer! Per slot van rekening hingen er nog veel meer schilderijen waar we niet aan toe gekomen zijn. Gelukkig krijgen we weer museumjaarkaarten, dus die bezoekjes gaan we zeker nog eens brengen. Bij terugkomst in het Gastenhuis stond er al een lekker glaasje wijn of port klaar. Want nagenieten van zo'n inspirerende middag hoort er natuurlijk ook bij!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *