30 augustus 2019geplaatst door Maarten Hogeweg en Marian Slingerland

Niks was te gek in Het Gastenhuis Teteringen gisteravond. Twee knappe en vrolijke jongemannen in kleurrijke pakken kwamen op bezoek. Quinten Kerkhof (22) en Mark van den Bend (19) vormen samen ‘Quick Juggle’, een jong en talentvol team die spectaculaire circusacts opvoeren. Bij enkel jongleren bleef het niet, ook het vuurspuwen mocht niet ontbreken aan de show.

Beide heren hebben jarenlang lessen gevolgd bij het jeugdcircus Nevermind in Zoetermeer en vervolgens maken ze nu geregeld deel uit van het professionele circusgezelschap Circo di Strada. Als onderdeel van dit gezelschap treden ze regelmatig internationaal op.

Veiligheid voorop

Gister was het echter de beurt aan Teteringen. Er werd gejongleerd met ballen en kegels. Met diabolo’s werden ingewikkelde trucs uitgehaald en het spectaculaire einde bestond uit het overgooien met vuurkegels en vuurspuwen. Alles uiteraard met voorzorg voor de veiligheid, want die staat ten alle tijden voorop.

Het middelpunt van de act

Naast de opgevoerde act werden ook de bewoners uitgedaagd om op te treden en tussen het kegelgooien in te gaan staan. Eerst durfde bijna niemand, maar uiteindelijk heeft bijna iedereen de moed gekregen en zorgden ze samen voor een geweldige show.

De bewoners vonden het prachtig en de het gespreksonderwerp daarna aan tafel stond direct hoe dan ook vast. Niemand raakte er meer over uitgepraat.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *