28 januari 2019geplaatst door Evert de Groot & Geke Haasjes

Na afloop van de drukbezochte Open Dag probeerde het gloednieuwe team van het Gastenhuis Vlijmen in te schatten hoeveel mensen er waren geweest. De een hield het op vierhonderd. De ander op zeshonderd. Zoals zo vaak zal de waarheid wel ergens in het midden liggen. Hoe dan ook; allemaal waren we erg onder de indruk van de grote belangstelling! Naast familie, vrienden en bekenden, waren het vooral veel inwoners van Vlijmen die een kijkje kwamen nemen in het zojuist ingerichte Gastenhuis.

Verrassing

Voorafgaand aan de start van de Open Dag werden we door het team compleet verrast. Op het moment dat Geke het personeel wilde instrueren over het verloop van de dag, werden we plots toegesproken en waren er cadeaus. Naast het leuke gezelschapsspel ‘Vragenderwijs’ kregen we het voor ons zeer toepasselijke boekje met de titel ‘Gin Gelul’, een soort Brabants voor beginners. Maar wat echt indruk maakte was een groot houten bord, met daarop een tekst die precies verwoordde wat het Gastenhuis voorstaat. Hoe goed heeft het team de waarden van het Gastenhuis al op het netvlies staan! Het bord krijgt een mooie plek in de hal.

Formeel moment

Om 12.00 uur werden we als zorgechtpaar nog meer in het zonnetje gezet. Er waren mooie woorden van zowel Annemieke Bambach en Clasien Schakenraad (directie en initiatiefnemers van Het Gastenhuis)  als wethouder Van Steen van de gemeente Heusden. ‘Een mooie aanvulling op de bestaande zorginitiatieven in Vlijmen’, noemde Wethouder van Steen Het Gastenhuis in zijn toespraak. Hij benadrukte hoe belangrijk het is dat je ook wanneer je zorg nodig hebt, voldoende keuzemogelijkheden hebt. De warmte en gastvrijheid waarmee Het Gastenhuis in Vlijmen is ontvangen, deden hem als nieuwe wethouder erg goed. Ook sprak hij expliciet zijn waardering uit voor de wijze waarop Het Gastenhuis ondernemerschap en maatschappelijke doelen weet te combineren.

Altijd welkom

Uiteindelijk was het onze beurt om iedereen te bedanken voor de belangstelling en wijzen we graag op het feit dat we niet alleen deze dag een Open Huis zijn. Een kopje koffie komen drinken, een praatje komen maken; het kan altijd! En of het nou door deze uitnodiging kwam of niet, we eindigden de dag met drie opgaven van vrijwilligers!

2 antwoorden
 1. Jeannette Boon
  Jeannette Boon zegt:

  Hallo Evert en Geke, ik wens jullie samen met het hele team heel veel geluk, liefde en succes toe! jullie droom gaat nu eindelijk echt beginnen! groetjes uit Voorschoten, Jeannette

 2. Mieke
  Mieke zegt:

  Door toeval dacht ik aan jullie en daarom bezocht de website van jullie gastenhuis.
  Lieve Geke en Evert, wat ziet dat er stralend uit allemaal. Jullie weten het leven van jullie bewoners een positieve draai te geven door wat jullie allemaal investeren en voor elkaar krijgen, vooral de diverse uitstapjes lijken mij heerlijk voor iedereen die mee kan. Complimenten ook voor de redacteur van de site.
  Leuk om te bezoeken. Veel succes verder!
  Groetjes uit Voorschoten
  van Mieke en Elias Tielenius Kruythoff-van der Maaten

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *