9 januari 2020geplaatst door Het Gastenhuis

December is een feestmaand. Een periode van veel gezelligheid en samenzijn. Dat gold zeker voor onze bewoners van Gastenhuis Vlijmen.

Nadat Sint begin december hoogstpersoonlijk op bezoek was geweest, organiseerden we op 18 december een bijzondere kerstlunch met familie. Rond de feitelijke kerstdagen zongen we volop kerstliederen, onder begeleiding van een keyboard bij de boom. En met oudjaar bakten we traditiegetrouw oliebollen, staken we siervuurwerk af en genoten we in een grote kring van een glaasje bubbels!

Sint

Op 4 december was Sint te gast. Hij was goed gebrieft en had een persoonlijk woordje voor alle bewoners. Er was muziek en er werd naar hartenlust gezongen. De familie was gevraagd een cadeautje voor hun dierbare te kopen. Ons team voegde daar voor elke bewoner een persoonlijk gedicht aan toe. Bijzonder was dat iedereen het geduld kon opbrengen om naar alle gedichten te luisteren.

Kerstlunch

Per bewoner hebben we twee familieleden uitgenodigd. Dat betekende dat we, samen met een deel van het team, met maar liefst 75 man aan tafel gingen! De driegangen kerstlunch was heerlijk, met een traditionele rollade als hoofdgerecht. Tussen de gangen door werd iedereen verrast met het optreden van een kerstkoor en een dwarsfluit-ensemble. De organisatie was best een klus voor ons team, maar de voldoening was groot! Onze bewoners en hun familie hebben er erg van genoten!

Oliebollen

Met de kerstdagen hielden we het wat kleiner en intiemer. Veel bewoners werden opgehaald of kregen bezoek. We zorgden voor een gezellig hapje en drankje, speelden spelletjes en zongen liedjes. En zo ging het naar oudejaarsdag. Een van onze koks stortte zich op het oliebollenbakken. En wel aan de hand van een tweehonderdjaar oud familierecept! En het moet gezegd: de schrijver van dit stukje heeft niet eerder zulke heerlijke oliebollen gegeten. Op 1 januari waren er de kussen en de wensen voor iedereen, een laatste stukje stol en…… de allerlaatste oliebol!