18 februari 2019geplaatst door Het Gastenhuis

Gisteren openden we het Gastenhuis Warmond. Wat een overweldigende belangstelling en hartelijkheid hebben we in dit dorp ervaren. We mochten meer dan 1500 mensen verwelkomen.

Het Gastenhuis Warmond is niet alleen een speciale locatie vanwege het mooie, historische pand. Het is ook bijzonder omdat het onze eerste dubbellocatie is. Twee zelfstandige vestigingen onder een dak, verbonden door een sociëteit die direct ook de verbinding met het dorp schept. Na jaren van leegstand kan St. Liduina opnieuw een rol gaan spelen in het dorpse leven.

Iedereen doet mee

Na toespraken van Annemieke Bambach en Clasien Schakenraad was het woord aan Arno van Kempen, wethouder zorg in de gemeente Teylingen. Hij gaf aan ontzettend trots te zijn. 'Dit is wat we bedoelen', sprak hij. En daarmee duidde hij op de invulling die Het Gastenhuis geeft aan de visie die de gemeente heeft op wonen en zorg. 'Wij vinden dat wonen en zorg heel dicht bij elkaar liggen', zei hij. 'Wij vinden dat iedereen moet kunnen meedoen, en dat is precies waar het Gastenhuis voor staat'.

Dit is nog maar de 'hardware'

Hij refereerde ook aan een gesprek dat hij vlak daarvoor met Peter Hulsen had. Die vertelde hem dat St. Liduina nog maar de prachtige 'hardware' is. De 'software', die moet nog komen. En daarmee doelde hij op de invulling die zij samen met hun teamleden, bewoners, familie en vrijwilligers gaan geven aan het zorgconcept van het Gastenhuis. 'Als ik zie met welke passie iedereen hier rondloopt, heb ik in die software veel vertrouwen', sprak de wethouder oprecht. Hij sloot af met de woorden dat hij graag contact houdt, om later te kunnen kijken wat het Gastenhuis en de gemeente nog meer voor elkaar kunnen betekenen.

Grote betrokkenheid dorpsbewoners

De warme betrokkenheid die we in Warmond ervaren, bleef niet bij woorden alleen. We eindigden de dag niet alleen met 1500 bezoekers en veel complimenten, maar ook nog eens met 28 spontane aanmeldingen van dorpsbewoners die graag iets met onze bewoners willen ondernemen. Een mooiere start kunnen Peter en Petra zich niet wensen.

Bovenstaand filmpje is gemaakt door Omroep de Bollenstreek/Rose Marie Keijzer. Onze hartelijke dank voor dit mooie verslag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *