20 december 2018geplaatst door Trudie en Ronald Zwiers

Op 19 november vond voor de familieleden van onze bewoners de tweede familieavond van 2018 plaats. Op deze avonden staat vooral het delen van ervaringen centraal. Dit doen we aan de hand van een onderwerp dat we extra belichten. Deze keer verzorgde Gerias in de persoon van Simone van Aard het thema 'De fases in dementie en hoe beweeg je daarin mee als familielid?'

Veel familieleden maken zich zorgen over de achteruitgang in het functioneren van hun familielid. Ze hebben er zichtbaar moeite mee en daarom ook veel vragen over. Simone wist met haar presentatie de theorie van het proces van achteruitgang goed te koppelen aan de praktijk. Wat ze vertelde bleek heel herkenbaar en haar tips waren praktisch. Ze gaf hen mee wat juist niet en wat nu juist wel te doen in elke fase. Iedereen is er na afloop direct mee aan de slag kunnen gaan.

Naast dit onderwerp gaven we ook uitleg over de uitbreiding van ons digitaal bewonersdossier Mextra. Er komt een agendafunctie bij, evenals de mogelijkheid om documenten digitaal te kunnen ondertekenen. Verder hebben we informatie uitgewisseld over onder andere ons team, training en deskundigheidsbevordering, de komende activiteiten, de start van de inzet van 'Mondzorg Plus' voor professionele mondzorg en het komende medewerkerstevredenheidsonderzoek.

Het is elke keer weer fijn om te merken hoe deze avonden gewaardeerd worden door familieleden. Het blijft belangrijk om ervaringen te delen, elkaar te ontmoeten en informatie uit te wisselen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *