29 juni 2017geplaatst door Peter Hulsen & Petra Luttekes

Dementie is een verschrikkelijke ziekte. Niet alleen voor de persoon met dementie zelf, maar ook voor de mensen om hem heen. Tegen de ziekte kunnen we niets doen. Maar we kunnen het leven voor de betrokkene wel dragelijker maken door een fijn thuis te bieden. Een thuis waar niet de ziekte, maar ieder mens centraal staat. Wij zien er naar uit om onze bewoners straks het leven te laten leiden dat het beste aansluit bij hun eigen wensen.'

Eind 2018 verhuizen wij, Peter en Petra, met onze kinderen naar Warmond. Het idee om samen een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie te gaan begeleiden, leeft al vijf jaar. Na een oriëntatie op verschillende mogelijkheden kwamen we uiteindelijk uit bij Het Gastenhuis. Het is fijn om tot een zorgformule te behoren en samen een visie te delen waarin de mens voorop staat en de huizen een open karakter hebben.

Warmond is voor het Gastenhuis een heel speciale locatie. Het is namelijk de eerste plek waar twee Gastenhuizen naast elkaar gerealiseerd worden. Als zorgechtpaar krijgen wij de verantwoordelijkheid over beide locaties. Ook onze dochters zullen met ons meeverhuizen. Irene, Anouk en Barbara zijn nu respectievelijk 16, 15 en 14 jaar oud en delen dit avontuur met ons.

Peter is een echte 'bouwer'. In de afgelopen jaren zette hij verschillende landelijk werkende organisaties neer. Eerst met en voor mensen met (doof)blindheid of andere oogaandoeningen. Nu leidt hij een organisatie voor ouders rond het onderwijs. 'Ik zie er naar uit om ook in Het Gastenhuis met een heel nieuw team te gaan bouwen aan een fijne woonomgeving voor onze gasten'.

Petra is gezondheidswetenschapper en wijkverpleegkundige. De afgelopen jaren werkte zij als verpleegkundige in een verpleeghuis en in de wijk. 'Door dit werk ben ik met veel mensen met dementie in contact gekomen. Zowel in thuissituaties als in een verpleeghuis. Ik heb gezien wat het met hen doet als ze niet meer thuis kunnen blijven wonen. Het is belangrijk dat ze in een vertrouwde omgeving terecht komen, waar ze zich veilig voelen en voldoende aandacht krijgen, en waar ze hun oude leventje zoveel mogelijk kunnen voortzetten. Ik ben ontzettend blij dat wij deze mogelijkheid straks in het Gastenhuis voor hen kunnen creëren. '

3 antwoorden
 1. Sandra van Roosmalen
  Sandra van Roosmalen zegt:

  Wat een ontzettend gaaf initiatief. Zelf heb ik ook gekeken of dit mogelijk zou zijn om te realiseren.
  Zoeken jullie nog personeel?
  Bijna 6 jaar geleden heb ik Buurtzorg team in Lisse opgezet. Maar zoekt een nieuwe mooie zorgzame uitdaging als wijkziekenverzorgende met 28 jaar ervaring. Heel veel succes. Prachtig!!

 2. A vd Zon
  A vd Zon zegt:

  We zijn vandaag naar het open huis geweest. Een fantastische ervaring, vooral omdat mijn moeder en tante dit huis kende van vroeger toen hun moeder er woonde. Met respect verbouwd, gevoel voor het gebouw en de prachtige glas in lood ramen. Zou er zo willen wonen, zij ook.
  Er hing een warme sfeer.
  Chapeau. Annemieke v d Zon

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *