16 maart 2018geplaatst door Evert de Groot & Geke Haasjes

‘Mensen met dementie kunnen zich angstig en onzeker voelen. Dan is een veilige en positieve sfeer in de directe omgeving van groot belang. Maar ook bij de familie is er vaak angst en onzekerheid over het proces waar hun dierbare en zijzelf door heen gaan. Ook voor hen willen wij er graag zijn.’

Met het Gastenhuis in Vlijmen gaat voor ons, Evert de Groot en Geke Haasjes, een droom in vervulling. Al lang hadden wij het idee een “zorghotel” voor kwetsbare mensen te starten. Die zoektocht leidde uiteindelijk naar het Gastenhuis. Geke heeft ruime ervaring in de zorg, waarvan de laatste jaren als teammanager in de wijk. Daar kreeg zij veel te maken met mensen met dementie in de thuissituatie. Evert werkte als communicatieman bij verschillende maatschappelijke organisaties, waaronder Rode Kruis en CNV. ‘Het was mijn wens om met mijn vak meer persoonlijk voor mensen actief te zijn’. Het mag dan ook vanzelfsprekend zijn dat de communicatie met de achterban van onze bewoners bijzondere aandacht zal krijgen.

Samen hebben we twee kinderen, Sjoerd (21) en Sanne (19). Beiden studeren en beiden wonen in Leiden op kamers. Sjoerd koos voor biologie en laboratoriumonderzoek. En voor Sanne viel de appel niet ver van de boom; zij is in opleiding voor verpleegkundige.

Een echt thuis voor de bewoners en veel gastvrijheid voor familie en vrienden. Dat is waar wij ons met een gemotiveerd en deskundig team vanaf begin 2019 voor zullen inzetten. Emotie en gevoel spelen bij mensen met dementie een belangrijke rol. Warmte, gezelligheid en persoonlijke aandacht zijn dan ook belangrijke waarden in ons huis. Activiteiten, goed afgestemd op onze bewoners, moeten zorgen voor een lach en momenten van plezier en geluk.

Het zorgconcept van het Gastenhuis spreekt ons zeer aan. De kleinschalige zorg, met het accent op wat de mensen nog wél kunnen en het respect voor de eigen regie, is ons uit het hart gegrepen. Mooi vinden wij ook de verbinding naar de wijk en de directe woonomgeving die het Gastenhuis wil realiseren. De ontwikkeling van een adviesfunctie voor mantelzorgers en een sociёteit voor dagactiviteiten voor mensen met dementie nemen wij graag ter hand.

3 antwoorden
 1. Hendriksen
  Hendriksen zegt:

  Beste Geke en Evert, is het gastenhuis in vlijmen ook toegankelijk voor mensen die niet lijden aan dementie? Bij voorbaat dank voor jullie reactie, Annemarie Hendriksen, s-Hertogenbosch

 2. Mieke van der Maaten
  Mieke van der Maaten zegt:

  Lieve Geke en Evert,
  Jullie gaan ons mooie dorp (en straat) in Voorschoten verlaten.
  We kennen jullie als een uiterst hartelijk stel, sportief, hardwerkend en attent.
  We hebben allemaal ons eigen leventje en wij hadden weinig contact. Maar we wisten dat we op elkaar konden rekenen mocht dat nodig geweest zijn.
  We komen nog gedag zeggen, maar we willen jullie ook op deze manier veel succes en geluk wensen in dit ‘nieuwe’ leven. Maak er ook hier weer wat moois van!
  En wat dementie betreft: houden jullie nog een plaatsje voor ons vrij?
  Liefs en wie weet tot ziens,
  Mieke en Elias
  Tielenius Kruythoff-van der Maaten

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *