8 maart 2019geplaatst door Evert de Groot & Geke Haasjes

Vorige keer berichtten we over de carnavalsevenementen in ons Gastenhuis. Maar het hoeft niet altijd ‘groots en meeslepend’ te zijn om geroerd te worden door onze bewoners. Vaak zit het juist in de kleine momentjes. Zo raakte ik laatst in gesprek met iemand die het contact leggen met de anderen best moeilijk vindt. Stralend en tot tranen geroerd, vertelde ze mij dat ze een medebewoner die over haar zorgen sprak, had kunnen geruststellen. Kippenvel!

‘Dit zal ik niet gauw vergeten’

Of neem nu die keer dat we, na een autoritje, een kopje koffie dronken in Heusden. Een van onze bewoners was er al heel lang niet op uit geweest. Na de koffie met gebak zei ze spontaan tegen haar tafelgenoten dat ze dit uitje niet gauw zou vergeten, zo gezellig had ze het gevonden. Ook wonen er twee mensen bij ons die altijd op zondag naar de kerk gingen. Helaas was dat er de laatste tijd niet meer van gekomen, wat ze erg jammer vonden. Dus besloten we hen de draad weer te laten oppakken. Het was heerlijk om ze te zien opgaan in de viering en uit volle borst te zien meezingen.

Veel geregel

We zijn nu een maand open. De eerste weken was het nog veel geregel, met veel inhuizingen en een team dat op elkaar ingespeeld moet raken. Er zijn inmiddels een vaste huisarts, fysiotherapeut, kapster en pedicure aan ons huis verbonden. We bieden twee maal per week bewegingsyoga aan. Er zijn contacten met groepsvervoer gelegd voor de grotere uitjes en ook de eerste vrijwilligers zijn benaderd. We leren iedereen steeds beter kennen. Heerlijk om ons Gastenhuis, samen met het team en onze bewoners, tot een steeds fijnere plek te maken. En wat hebben we al veel van het zonneterras kunnen genieten!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *