2 februari 2018geplaatst door Anko Marringa & Marjan Oosterboer

Afgelopen maandag mochten we meer dan 60 belangstellenden voor het Gastenhuis Leusden ontmoeten. Samen vertegenwoordigden zij zo’n 30 families die op zoek zijn naar een woonplek voor hun naaste met dementie. Wat een geweldige opkomst voor onze eerste informatieavond.

We hebben uitgebreid met elkaar gesproken over onze manier van werken. Een persoonlijke benadering en veel ruimte en aandacht voor de individuele bewoner, hoe vul je dat in de praktijk in? Allereerst is het natuurlijk een kwestie van voldoende ruimte inbouwen in je team. En dat hebben we gedaan. Iedere medewerker heeft tijd om onze bewoners goed te leren kennen en dagelijks ook iets met ze te ondernemen. Voldoende diversiteit in een team is ook belangrijk, dat geeft meer kans op persoonlijke kliks. Zo hebben we bijvoorbeeld voldoende mannelijke medewerkers in ons team, wat door families van toekomstige mannelijke bewoners erg op prijs werd gesteld. Het doet toch wat met de sfeer in huis en schept ruimte voor ‘mannendingen’, zowel qua gesprek als activiteit.  Ook zagen we een aantal mensen opgelucht ademhalen toen we vertelden dat het mogelijk is om  huisdieren mee te nemen naar het Gastenhuis.

Andere vragen gingen over de veiligheid: hoe begeleid je bewoners in een ‘open’ huis? En over de mogelijkheid bij ons te wonen tot het levenseinde. Een belangrijk punt voor veel families. Op deze laatste vraag konden we gelukkig bevestigend antwoorden.

Extra informatiebijeenkomst op 19 maart

Natuurlijk zijn bovenstaande onderwerpen maar een kleine greep uit alles wat op een informatieavond besproken wordt. Wilt u ook graag een informatieavond bijwonen? Op 19 maart is er weer een bijeenkomst.

Bent u deze avond niet in de gelegenheid te komen? Maar heeft u wel interesse in een woonplek? Neem dan rechtstreeks contact met ons op via leusden@hetgastenhuis.nl of 06 - 57 57 34 86. Wij maken dan een aparte afspraak met u voor een vrijblijvende kennismaking.