19 maart 2019geplaatst door Evert de Groot & Geke Haasjes

Wim houdt van techniek en in het bijzonder van auto’s. Een beetje speciaal voor hem gingen we daarom maandagmorgen 18 maart naar het Classic Cars museum in Boxtel. Natuurlijk gingen alle mannen mee. Want welke man, zeker van de oudere generatie, raakt nou niet in vervoering van prachtig opgepoetste, klassieke automobielen!

Geur

Wat iedereen direct bij binnenkomst opviel was de geur. Het rook in het museum naar een mengsel van motorolie en benzine. Lekker vonden de mannen. Ze gaven hun ogen goed de kost. Er waren auto’s van bijna een eeuw oud met nog spaken in de wielen. Maar ook auto’s uit de zestiger jaren, zoals de toen bij ‘hippies’ erg geliefde Volkswagenbusjes. De eerste T-Fordjes uit de VS stonden naast indrukwekkende en dure Maserati's. En snelle Jaguars wisselden af met statige Mercedessen. Na afloop bespraken we bij een kop koffie met elkaar wat we zelf hadden gereden. De herinneringen gingen terug naar Audi’s, Peugeots en Toyota’s.

‘Weekrooster’

Het uitje naar het Classic Cars Museum maakt onderdeel uit van een overigens flexibel weekrooster. Dat houdt in dat we elke dag voor een bepaald aanbod zorgen. Dat kan dus zo’n uitje zijn, maar ook bijvoorbeeld een spelmiddag, of een creatieve ochtend met schilderen of tekenen. Uiteraard is deelname niet verplicht. We stimuleren het wel, want activiteit is goed voor lichaam en geest. Daarbij houden we oog voor de broodnodige rustmomenten.

Oude langspeelplaten

De dag werd besloten met het spelen van oude langspeelplaten op een pick-up. Heintje Davids en de Havenzangers vulden met hun stemgeluid de woonkamer, waar iedereen bij elkaar zat. Er werd meegezongen en hier en daar voorzichtig gedanst. Na een paar rocksongs was het nog de beurt aan Tante Leen. Toen was het tijd om het bed op te zoeken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *