26 april 2019geplaatst door Evert de Groot & Geke Haasjes

Pasen is het feest van het licht, het feest van hoop. Om dit bijzondere feest te vieren hadden we de families van onze bewoners uitgenodigd voor een gezamenlijke lunch. Met maar liefst 65 mensen zaten we aan lange tafels bij elkaar en genoten we van het samenzijn en het heerlijke eten. Vanzelfsprekend hadden onze koks extra hun best gedaan op prachtige en smakelijke gerechten. Wat was het mooi om te zien hoe intens onze bewoners genoten van deze bijzondere lunch.

Van donker naar licht

Evert nam even kort het woord aan het begin van de lunch en gaf op eigen wijze duiding aan het Paasfeest. Tijdens de Paasdagen, waarin we kruisiging en opstanding herinneren, gaan we van het donker naar de belofte van het licht. Veel bewoners gaan door een moeilijke, soms donkere tijd, als zij naar het Gastenhuis gaan. Er moet immers veel opgegeven worden. Zoals de eigen, vertrouwde woning en directe omgeving. Wat een verantwoordelijk opdracht ligt er dan om met iedereen samen weer voor nieuw licht te zorgen in hun leven. In het Gastenhuis doen we dat graag, naar ons beste vermogen, samen met alle betrokkenen, het team, de bewoners en zeker ook de familie. Het is fijn om de belofte van licht samen te vieren en er samen aan te werken!

Viering

En een viering werd het. Iedereen had de mond vol van en over de bijzondere hapjes die de koks hadden klaargemaakt. Maar het was natuurlijk veel meer dan het fraaie eten. Hoe heerlijk was het om Wies te zien stralen naast haar kleinzoon aan tafel. Datzelfde gold voor Nel, met dochter, schoonzoon en kleinkinderen om haar heen. De vreugde was bij iedereen groot. Na afloop, toen een deel van de mensen buiten in het zonnetje zat, beleefden we  binnen, in de inmiddels opgeruimde woonkamer, een bijzonder moment. De kleindochter van Wim nam plaats achter de piano en speelde en zong, met een trotse Wim naast zich, een paar mooie, gevoelige liederen. Over licht gesproken….!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *