18 april 2019geplaatst door Klaas Notenbomer & Els Luijten

De paasdagen zijn in zicht en de weersverwachtingen zijn prima. Ook de verwachtingen voor de oplevering van het Gastenhuis Roden zien er geweldig uit. Zowel aan de binnen- als buitenkant wordt voortvarend doorgewerkt en gaat het er steeds meer uitzien als een echt Gastenhuis. Als over een paar weken de steigers verdwijnen komt het pand in volle glorie tevoorschijn. Witte kozijnen, mooi metselwerk en zwart houten betimmering, op de hoeken aangevuld met een overkapping. Beslist een karakteristiek gebouw dat prachtig past in het historische centrum van Roden.

Waar de bouwers druk zijn met hun deel van het werk, zijn Els en ik dat met het onze. Ons toekomstige team is vrijwel samengesteld en iedereen staat ongeduldig te trappelen totdat we gaan starten. We voeren vrijwel dagelijks gesprekken met toekomstige bewoners en hun familie. Daarin komt de huidige situatie  en de behoefte aan begeleiding en zorg aan de orde. Daarnaast bespreken wij de mogelijkheden en wensen ten aanzien van het wonen in het Gastenhuis. Het is soms een hele duidelijke en vlotte keuze, soms zijn er ook nog veel dilemma’s en is het loslaten van de huidige situatie moeilijk. We horen veel indringende verhalen en proberen waar we kunnen ondersteuning te bieden bij het inwinnen van informatie en nemen van lastige besluiten.

Soms moeten we ook zakelijk zijn. Er is namelijk veel belangstelling, het aantal beschikbare appartementen neemt snel af en de tijd om zaken nog goed te regelen voor vader, moeder, partner of familielid is beperkt. De kalender laat zien dat we over amper een kwartaal op de drempel van de oplevering en opening staan. Er is nog een hoop te doen tot die tijd en we gaan er samen met ons team vol enthousiasme in. Wat een voorrecht om op deze manier zo’n geweldig huis op te mogen bouwen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *