23 december 2016geplaatst door Trudie en Ronald Zwiers

Bijna 3 weken is ons Gastenhuis open en wat voelen we ons er al thuis. Er zijn inmiddels 9 bewoners bij ons ingetrokken die prachtig ingerichte appartementen hebben en er ontzettend van genieten om hier met elkaar te wonen.

Het hoogtepunt van de dag is zonder twijfel de warme maaltijd. We eten altijd samen en de sfeer is keer op keer ontzettend gezellig. Ook hebben we al veel heerlijke gerechten voorbij zien komen. Hulde aan onze koks!

Kerst

Zo richting kerst vullen de dagen zich met allerhande leuke dingen. Zo zijn we al diverse keren naar de markt geweest voor verse groenten en fruit. We hebben genoten van het sfeervolle tuincentrum waar we kerstbomen, ballen en lichtjes hebben gekocht. En we maakten prachtige kerststukjes met elkaar om het huis in kerststemming te brengen.

Maar het allermooist was wel het bezoek aan de Dordtse kerstmarkt. We hebben er genoten van alle kinderen op de ijsbaan en heerlijk tussen alle kerstkraampjes rondgestruind. Bij terugkomst rook het huis heerlijk naar de geur van versgebakken appeltaart. Wat wil je nog meer?

Veel bezoek

Ook de voordeurbel blijft de hele dag maar gaan. We krijgen ontzettend veel bezoek en dat zorgt voor veel gezelligheid in huis. Het is mooi om te zien hoe onze bewoners keer op keer met veel plezier hun nieuwe appartement laten zien.

Alle appartementen verhuurd

En dan onze medewerkers. Stuk voor stuk zetten zij zich keihard in om dit alles mogelijk te maken. Voor een compleet nieuw team, in een compleet nieuw huis, is elke dag toch ook een beetje een zoektocht. Hoe richten we de zorg en begeleiding zo goed mogelijk in, zodat onze bewoners alle aandacht en liefde krijgen die ze verdienen? We zijn er trots op om te zien hoe goed zij hier met elkaar in slagen. Mede dankzij hen, en de positieve reacties die wij ontvangen van familie, zijn inmiddels ook onze twee laatste appartementen verhuurd. Begin februari zal ons huis helemaal compleet zijn.

Ook zijn we erg blij met de eerste vrijwilligers die inmiddels gestart zijn. Het is erg fijn dat zij iets extra’s voor of met onze bewoners kunnen doen.

Vol vertrouwen het nieuwe jaar in

Kortom, we kijken terug op een hele goede start en eerste periode hier in het Gastenhuis in Dordrecht. Het geeft ons veel vertrouwen in de toekomst en begin januari verwelkomen we graag onze volgende nieuwe bewoners.

De bewoners, medewerkers en wij wensen u hele fijne feestdagen en alle goeds toe voor 2017 !

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.