4 april 2019geplaatst door Ralph en Rina Kos

Er zijn inmiddels al heel wat stenen gelegd van het Gastenhuis Oosterbeek. Maar toch hadden we afgelopen dinsdag de officiële ‘eerste steenlegging’ van Gastenhuis Oosterbeek. Hoe dat mogelijk was?

Ooit plaatste de familie Westrik bij de bouw van het oorspronkelijke Dreyeroord ook een eerste steen. In 1847 was dat. Het was deze steen die wij afgelopen dinsdag mochten inmetselen, als eerbetoon aan het historische verleden. Ontzettend mooi dat deze steen in ons nieuwe Gastenhuis een plek heeft gekregen.

Mooie woorden

Annemieke Bambach, wethouder Jasper Verstand en Jan Willen van der Straaten (voormalig eigenaar van Dreyeroord) spraken mooie woorden. Er werd teruggeblikt op de bijzondere historie van deze locatie, op het hotel Dreyeroord en op de woelige weg naar de realisatie van Het Gastenhuis. Maar vooral ook blikten ze vooruit. ‘Het Gastenhuis is echt een aanvulling op het zorgaanbod dat wij in onze gemeente hebben en we zijn er heel erg blij mee dat het gelukt is dit op deze plek te realiseren’, sprak wethouder Verstand de aanwezigen toe. En Jan Willem van der Straaten nam het woord namens zijn familie: ’Dat er nu een nieuw Dreyeroord gebouwd wordt voor een kwetsbare doelgroep, die op zo’n mooie locatie het eindstation op aarde mag bereiken, is iets waar we als familie volledig achter staan’.

Borrelen in onze huiskamer

We komen bijna wekelijks wel even naar de voortgang van de bouw kijken, maar dinsdag stonden we voor het eerst binnen. Prachtig om te zien dat alles zo ruim van opzet is. En ontzettend speciaal om te mogen ‘borrelen’ in onze toekomstige huiskamer. We hebben lekker lang met elkaar nagepraat. Erg fijn om te horen dat iedereen zo enthousiast is over de zorg voor mensen met dementie die wij hier straks gaan bieden.

Dit enthousiasme hebben we overigens al eerder mogen proeven. We hebben maar liefst 170 sollicitatiebrieven ontvangen van mensen die graag bij ons komen werken. Met 52 van hen gaan we nu verder praten, om uiteindelijk een team van circa 25 enthousiaste, warme mensen samen te stellen.

Wonen in Gastenhuis Oosterbeek?

Over een poosje starten we ook met het houden van informatiebijeenkomsten voor mensen die geïnteresseerd zijn in een woonplek in Gastenhuis Oosterbeek. Deze kondigen wij bij tijds aan op onze website en op Facebook. Wie nu al weet dat hij graag aanwezig is bij de eerste bijeenkomst, kan ons hierover nu ook al informeren via oosterbeek@hetgastenhuis.nl. Dan sturen wij t.z.t. een uitnodiging toe.

Bovenstaand filmverslag is gemaakt door Veluwezoom in Beeld voor Renkum Nieuws. Hartelijk dank voor deze mooie impressie.

1 antwoord
 1. Antoinet Verborg
  Antoinet Verborg zegt:

  Ralph en Rina,

  Heel leuk dat jullie er waren, aan het begin van de buurtwandeling.
  Wij volgen de vorderingen van de bouw van nabij.
  Ik denk dat wij jullie overburen aan de van Dedemweg worden.
  Hartelijk welkom voor een kop koffie en nadere kennnismaking, als jullie in de buurt of “op de bouw” zijn. We zijn niet altijd thuis, maar bel gerust aan! Onze poes heeft alle verdiepingen van de nieuwbouw al verkend hoorden we van onze buren.

  Hartelijke groet,

  Harrie Schoot en Antoinet Verborg
  van Dedemweg 17

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *