11 juni 2019geplaatst door Peter Hulsen & Petra Luttekes

Michael Omtzigt is de zoon van Toos Omtzigt, bewoner van het eerste uur van Het Gastenhuis Warmond. Michael zegt daarover: “Inmiddels voelt ze zich in Warmond al helemaal thuis. Een betere woonomgeving kunnen wij ons niet voor haar wensen.”

De ervaring met hoe moeder Toos op haar plek is in Het Gastenhuis bracht Michael op het idee voor een crowdfund-actie. Met het op te halen geld wil hij Het Gastenhuis in staat stellen de bewoners iets extra’s te bieden.

Michael Omtzigt vraagt niet zomaar om geld aan gulle gevers. Hij zet er een prestatie tegenover. Eind juni gaat hij per fiets de Franse berg Mont Ventoux op. Deze berg is misschien wel de meest legendarische berg om met de fiets te beklimmen en zonder twijfel één van de bekendste bergen van Europa. Deze berg werd al door de Romeinen beschreven en wordt wordt ook wel "De reus van de Provence" genoemd. De top ligt op 1909 meter hoogte en de berg steekt als een steil, kaal en grijs bergmassief af tegen de haar omringende Provence.

Mythisch is de Mont Ventoux ook voor wielrenners aangezien deze beklimming herhaaldelijk is opgenomen in de Tour de France, vanwege de moeilijkheidsgraad en het kale ‘maanlandschap’. Onlosmakelijk met de berg verbonden is ook de bekende Britse wielrenner Tommy Simpson, die op 13 juli 1967 tijdens de beklimming overleed.

In ongeveer 21 km stijgt de berg zo’n 1.600 m. De route omvat stukken met een stijgingspercentage van zo’n 12%. Op zulke steile stukken is fietsen eigenlijk gekkenwerk.

Al sinds begin 2019 is Michael in training. Hij moet en zal de Mont Ventoux bedwingen. “Als het me niet lukt voor moeder Toos en voor Het Gastenhuis, dan lukt het me nooit”, aldus Michael. Wilt u Michael sponsoren, en daarmee bijdragen aan activiteiten voor de bewoners van Het Gastenhuis Warmond? Maak uw bijdrage dan over op NL56ABNA0448238977 t.n.v. M. Omtzigt, o.v.v. Mont Ventoux Gastenhuis of stuur een berichtje naar 06-27033877.

Na afloop berichten we over het bedrag dat Michael met zijn helletocht heeft opgehaald en over de bestemming ervan in Het Gastenhuis Warmond.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *