18 april 2019geplaatst door Evert de Groot & Geke Haasjes

Op 17 april, op hun vrije woensdagmiddag, kwamen Pien en Noor langs om een Bingo te organiseren voor onze bewoners. Beide kinderen wonen bij ons in de buurt en zijn beiden gek op Bingo spelen. Nog mooier vinden ze het om een Bingo te leiden en gewichtig aan de molen met ballen te draaien. Voor onze bewoners was het dubbel plezier. Speelgenot uiteraard, maar vooral veel lol en vertedering om de kinderen, die zo toegewijd met het spel bezig waren.

Serieus.

Het ging er serieus aan toe. Dien en Noor begonnen met het uitleggen van de spelregels. Nadat de kaarten waren uitgedeeld kon het draaien aan de molen beginnen. De nummers van de ballen werden luid en duidelijk voorgelezen. En als er iemand bingo had, werden de kaarten zorgvuldig gecontroleerd. Wie een niet kloppende bingo had gemeld moest een liedje zingen. Zo deden ze dat thuis ook. De winnaars werden gefeliciteerd met een officiële handdruk en een prijsje werd uitgedeeld. De meiden straalden en hadden er duidelijk heel veel plezier in. Onze bewoners trouwens niet minder. Als dank kregen de kinderen een mooie doos vol met gekleurde paaseieren mee naar huis. Ze gingen er graag mee op de foto en beloofden enthousiast weer snel langs te komen.

Seb

Verantwoordelijk voor deze leuke middag was eigenlijk onze hond Seb. Je raakt met het uitlaten van de hond veel in gesprek met andere hondenbezitters. Eén van hen, je raadt het al, was de moeder van onze Bingo-fanaten. Het was voor ons een makkelijke ‘inkopper’ om via moeders de kinderen uit te nodigen voor een Bingo-middagje. Hoe Bingo toch een razend leuk spel kan worden!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *