15 november 2017geplaatst door Trudie en Ronald Zwiers

Een van onze bewoonsters is druk bezig om het terras aan te vegen. Er blijven maar bladeren vallen. Er lijkt geen eind aan te komen. Het is herfst, buiten wordt het kouder en natter.

Gelukkig was het 4 oktober nog wel droog weer en konden we met een groep bewoners naar het Weizigtpark en een bezoek brengen aan alle dieren van de stadsboerderij. Per slot van rekening was het dierendag! Er werd volop genoten van de ezel, de zwijntjes, de kalkoenen, de geiten en de schapen. We gaven ze te eten en er werd heerlijk geknuffeld. En natuurlijk stopten we ze iets extra lekkers toe vanwege dierendag. Op de terugweg maakten we een tussenstop bij de warme bakker voor een kop koffie of warme chocolademelk met slagroom en een echt Dordts hazelnootgebakje. Want nadat we de dieren verwend hadden, was het uiteraard tijd voor onszelf!

Ook binnen in de huiskamer komen we in herfststemming want Erna die bij ons werkt, geeft blijk van grote creativiteit. Ze decoreert diverse plekken met prachtige herfstspullen. Er zijn zelfs hele stukken boomstam meegenomen! We genieten er nog elke dag van. En dan hebben we natuurlijk onze huispoes Saartje. Die zoekt met alle kou en nattigheid buiten ook steeds vaker een plekje binnen in de huiskamer. Wat is het leuk om met haar te knuffelen en elkaar zo aandacht te geven.

Ook Thea, een van onze gastvrouwen, weet de herfstsfeer in huis te vergroten. Op een vrijdagochtend arriveerde ze met een hoop spullen om cupcakes te versieren en ging ze met een grote groep bewoners en vrijwilligers aan de slag met marsepein. Het zag er allemaal prachtig uit, maar ze bleken vooral ook heel erg lekker. Voor de dag om was, was er van alle herfstig versierde cup-cakes dan ook niets meer over. Later werden er ook nog herfsttraktaties gemaakt van negerzoenen en stroopwafeltjes. Maar ook die waren geen lang leven beschoren.

Lekker en vers eten en bezig zijn met alle gezelligheid er omheen, hebben we bij het Gastenhuis hoog in het vaandel staan. Dus toen iemand zomaar 2 kratten vol appels kwam bezorgen, vers van de bomen uit de Betuwe, wisten we daar wel raad mee! Al snel kwamen er 4 appeltaarten geurend uit de oven en met regelmaat stond er de afgelopen weken zelfgemaakte appelmoes op tafel. En omdat het ook de tijd is van de stoofperen, wordt er uren geschild en gestoofd om de volgende dag ook lekkere stoofperen op tafel te kunnen zetten. Altijd een groot succes, vooral in combinatie met een lekker bereidde stoofpot of  Limburgs “zoervleisj”  (zuurvlees) van onze kok Tineke.

En ondertussen… wordt het terras nog maar weer eens aangeveegd. Heerlijk in beweging in de buitenlucht. Dat doet een mens goed!