20 juni 2019geplaatst door Evert de Groot & Geke Haasjes

Wat ons opvalt is dat de betrokkenheid van familie en vrienden vaak verder gaat dan alleen het omkijken naar de naaste. Met liefde wordt bijvoorbeeld ook even een praatje gemaakt met de andere bewoners. Hoe fijn is dat! De betrokkenheid bij het totale gastenhuis is sowieso groot, wat zeker ook voortkomt uit de bewuste keuze die men voor onze zorgformule maakt. Soms is die betrokkenheid heel bijzonder. Zo werd er onlangs muziek gemaakt in onze woonkamer door de vriendin van onze bewoner Jan.

Gamba

De vriendin van Jan, Margriet, bespeelt een gamba. Dat is een snaarinstrument wat het beste te vergelijken is in grootte en uiterlijk met een cello. Waar de cello nog steeds terug te vinden is in het symfonieorkest, geldt dat niet voor de gamba. Mede daardoor is de gamba veel minder bekend. Maar de klanken die de gamba laat horen zijn minstens zo mooi. Daar waren al onze bewoners getuige van.

Fluitist

Margriet had een bevriend fluitist meegenomen. Samen speelden zij prachtige kamermuziek van verschillende componisten. De fluitist bespeelde onder meer een blokfluit, een altblokfluit en een tenor. Iedereen was onder de indruk en na elk stuk muziek was er dan ook een klaterend applaus.

Plaisir d’amour

Je raadt natuurlijk al wie het meest onder de indruk was. Dat was vanzelfsprekend Jan. En dat was helemaal het geval toen Margriet als verrassing speciaal voor hem het lied ‘Plaisir d’amour’ speelde. Logisch dat het hem toen even te veel werd. Even sloeg hij zijn handen voor zijn gezicht. Maar oh, wat was hij blij en trots na afloop.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *