11 december 2018geplaatst door Trudie en Ronald Zwiers

Het is een open deur, maar toch... wat gaat de tijd toch snel! Het Gastenhuis Dordrecht is alweer twee jaar open en nog elke dag genieten we hier. Onze lieve bewoners, hun familieleden en ons geweldige team: we trekken met elkaar op en maken van elke dag weer iets bijzonders.

Het is zo fijn om zichtbaar te kunnen ervaren hoe er elke dag weer wordt genoten. En dat genieten zit 'm soms gewoon in de dagelijkse, kleine dingen. ’s Morgens net even wat langer onder die heerlijk warme douche, een verse boterham van de bakker met daarop precies dat wat jij lekker vindt of juist dat oude vertrouwde bakje havermout met suiker. En wat te denken van een heerlijke verse bak koffie met opgeklopte melk? En als daar dan ook nog een lekker koekje bij geserveerd wordt... dan heb je alweer een geniet momentje te pakken.

In en om het huis

Regelmatig organiseren we leuke activiteiten in huis. Wie zin heeft schuift aan. Samen uit volle borst liedjes van vroeger zingen bijvoorbeeld, of juist genieten van een koor dat speciaal voor ons komt zingen. De voldoening is van de gezichten af te lezen als de sjoelstenen over de sjoelbak in de vakjes schieten. En ook aan de vele vragenspelletjes wordt altijd weer graag meegedaan. Wat weet iedereen dan nog een hoop en wat komen daar weer mooie gesprekken van! Ook dat is genieten, zeker als er weer een glaasje wijn of port op tafel staat.

Als de zon schijnt, dan schijnt hij volop door de hoge ramen de huiskamer binnen. We wentelen ons in haar warmte en vrolijkheid en als het even kan en de temperatuur het toelaat dan verhuizen we graag naar buiten. Heerlijk ons grote terras op met ons gezicht in de zon. Wat hebben we al vaak buiten geluncht! Soms konden we zelfs ’s avonds bij kaarslicht genieten van het door de kok bereidde diner.

Er op uit

En natuurlijk gaan we vaak op stap. Met een of juist met meer bewoners. Wat werd het gewaardeerd om een wandeling te maken door de stad, een ijsje te eten op een terras, de kinderboerderij te bezoeken, naar een concert of de film te gaan, Thea aan te moedigen bij de vierdaagse van Nijmegen of een museum te bezoeken. En dat is nog lang niet alles. We hebben zo ontzettend veel mooie uitstapjes gemaakt. En laten we ook de 'kleine' uitjes niet vergeten. Zoals ons wekelijkse bezoekje aan de markt. Samen bloemen en lekkere koekjes halen of verse kibbeling.

Genieten doen we samen

Het leven in het Gastenhuis is fijn. Het voelt als een bijzondere plek waar bijzondere mensen dag in dag uit genieten, ook al gaat het proces van hun ziekte door. Met voldoende zorg, liefde en aandacht blijkt het voor hen mogelijk om toch elke dag het leven weer te waarderen. Als we onze bewoners zien genieten, dan genieten wij ook. Net als hun familie, onze medewerkers en vrijwilligers. We verheugen ons op al het moois dat komend jaar ons weer gaat brengen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *