4 april 2019geplaatst door Evert de Groot & Geke Haasjes

Dat is wat ik altijd dacht. Lama’s spugen, maar Alpaca’s niet. En dus moedigde ik ons teamlid Yosra aan een Alpaca te aaien. Dat kwam haar op een voltreffer te staan. Peter, een van onze stoerste bewoners, liet zich daardoor niet ontmoedigen. Maar ook hij werd letterlijk op z’n jasje gespuugd. Het was al met al een lachwekkend gebeuren tijdens ons bezoek aan een dierenparkje in Oss.

Schildpadden en vogels

Wederom gingen we z’n allen, nu op donderdag 28 maart, erop uit. Nu om in zowel binnen- als buitenverblijven dieren te bewonderen. Er waren dus ontmoetingen met Alpaca’s, maar er waren bijvoorbeeld ook indrukwekkend grote landschildpadden te zien. In Volieres bewonderden we bondgekleurde vogels en we keken naar geiten en bokken met soms imponerende horens. Ezels stonden naast hokken met zwijnen en na een bezoek aan aaibare konijnen stonden we plots oog in oog met een donkerbruine, grote stier.

Thee thuis

Er was zoveel te zien en te doen dat we niet toekwamen aan ons geplande theemomentje. De busjes stonden alweer klaar om ons naar huis te rijden. Dat we onze ogen en oren goed de kost hadden gegeven was te merken tijdens de terugtocht. Het was, in tegenstelling tot de heenreis, een stuk rustiger en iedereen zat even met zijn eigen gedachten en beelden van het bezoek. Bij de thee thuis werd er wel weer levendig nagekaart over ons uitje.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *