13 december 2017geplaatst door Anko Marringa & Marjan Oosterboer

IJzig koud was het op de bouwplaats gisteren. De dag dat de eerste steenlegging van het Gastenhuis Leusden zo zorgvuldig was ingepland. De stenen en het cement bevonden zich helaas zo’n 20 cm. diep onder de sneeuw. Dus verzamelden we ons uiteindelijk rond een kruiwagen om samen met Annemieke Bambach, Clasien Schakenraad en wethouder Jan Overweg alsnog symbolisch de start bouw van het Gastenhuis Leusden te markeren. De champagne smaakte er niet minder om.

‘Wij vinden het als gemeente belangrijk dat een buurt compleet is’, sprak Jan Overweg. De Tabaksteeg is een nieuwe, jonge wijk. Vaak zijn het gezinnen met jonge kinderen die hiernaar verhuizen, maar het is belangrijk dat zij niet de enige generatie zijn die hier wonen. Verder benadrukte hij in zijn speech dat de gemeente op zoek is naar meer diversiteit in het zorgaanbod, waaronder kleinschaligheid. Het Gastenhuis past perfect in deze strategie. Hij heette ons van harte welkom in Leusden.

Bijzondere ontmoetingen

Het was goed om te zien hoe ver de bouw al gevorderd is. Daar stonden we dan, in de sociëteit. En in onze eigen woning! Ook al streek de koude wind langs ons gezicht, we werden warm van het gevoel dat we hier over een half jaar echt zullen wonen en leven. Extra bijzonder was het om dit alles te mogen delen met familie en vrienden, ons kersverse team en onze allereerste toekomstige bewoner. De heer Herman Raaijen en zijn zoon Carel vertelden ons hoe zeer ze uitzien naar de oplevering volgend jaar. Hartverwarmend was het.

Na afloop vertrokken we gezamenlijk richting wijkcentrum Antares om nog even na te praten, waarna we uiteindelijk overbleven met alleen onze teamleden. Ook voor hen was het een hele bijzondere dag. Voor het eerst ontmoetten ze hun toekomstige collega’s. Het deed ons goed om te zien hoe het tussen hen klikte en hoe snel er spontane gesprekken ontstonden.

Informatiebijeenkomst

Nu de opening van ons Gastenhuis in zicht komt, zien we het aantal aanmeldingen en brochureaanvragen stijgen. Daarom hebben wij op 29 januari een eerste informatieavond gepland voor mensen die meer willen weten over het wonen in Gastenhuis Leusden. Heeft u interesse? Dan bent u van harte welkom.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *